Ми у Facebook
02.12.2009, 11:28

Де зустрічати Новий рік?

Готуй сани влітку, чи в нашому випадку з осені. До Нового року лишилось трохи більше місяця, і саме час подумати, де зустрічати свято: в горах, на морі чи ще в більш екзотичних місцях. Спробуємо запропонувати своєрідний путівник, аби допомогти вам обрати найкращий варіант.
У Закопане їдуть за казкою
Вже більше ста років до підніжжя гір альпійського типу на півдні Польщі з’їжджаються туристи з усієї Європи. У вузькій долині на висоті 900 метрів розташувалась “зимова столиця” Польщі, місто-курорт Закопане.
— Для любителів катання на лижах тут справжня “мекка”, для них облаштовано майже 100 гірськолижних спусків. Тут знайдеться безліч розваг і для тих, хто не катається на лижах, — розповідає директор туристичної агенції “Пульсар-тур” Михайло БУДНІЙ. — На наших туристів чекають аквапарки на термальних джерелах, катки з ковзанами, дискотеки, нічні клуби, національні колиби з гуральськими смаколиками та напоями, різноманітна екскурсійна програма. Зов­сім поруч знаходиться магічний Краків зі стародавніми пам’ятками, які входять до світової спадщини ЮНЕСКО. Дістатись в Закопане можна автобусом компанії чи власним автомобілем, а клопіт з відкриттям візи та бронюванням готелів залишіть для туристичної агенції, — резюмував Михайло Будній.
Свята, проведені тут, запам’ятаються й справді казковим відпочинком.
— Новорічна Європа — для непосидючих осіб. Цей напрямок — екскурсійний. За тиждень можна об’їхати кілька країн та побачити безліч визначних місць, — розповідає менеджер з туризму туристичної агенції “Жюль Верн” Ірина УСТЯНЧУК. — Беззаперечна перевага такого туру — самостійний вибір місця для зустрічі Нового року. Адже його відсвяткувати можна в ресторані (новорічна вечеря не входить у вартість туру), або й просто на вулиці. В Європі новорічні святкування дуже яскраві: символіка на вулицях та в магазинах, різдвяні ярмарки, яскраві феєрверки, подарунки. Тому новорічна ніч в історичному центрі Праги чи в Будапешті, де зазвичай збирається багато туристів, запам’ятається надовго.

На зиму —
в Африку
Якщо ви вже бачили мо­ре, гори та рівнини й бажаєте пригод у Новорічну ніч — саме час податись до Африки, щоб на собі відчути її дикий норов!
— Любителі гострих відчуттів 2010 рік зустрічатимуть у справжній Африці, де живе відомий з дитинства Бармалей, — цілком серйозно розповідає менеджер туристичної агенції “КРОНА” Ольга КРИЧИЛЬСЬКА. — Сьогодні на слова з улюбленого мультфільму “Не ходіть, діти, до Африки гуляти” підлітки реагують з легкою усмішкою, адже подорож із батьками не потребує надмірної фізичної підготовки.
Новорічне знайомство з Африкою почнеться зі сходження на найвищу гору континенту Кіліманджаро. Такий початок року стане символічним не лише для любителів підкорювати життєві вершини. Активна програма туру пропонує сафарі у національних парках континенту, нічліг у бунгало та переходи від табору до табору місцями дикої Африки, що є досить безпечним. У програмі новорічного туру до Танзанії передбачений і пляжний відпочинок на острові Занзібар, який омивається хвилями теплого Індійського океану, — резюмувала Ольга Кричильська. — Вартість новорічного туру до Африки на 17 днів (з 30 грудня по 15 січня) становить 3700 у.о.
Свято
в Таїланді запам’ятається
Нечуваною раніше пропозицією вирізняється цього року Таїланд, який дивує вартістю відпочинку на час святкування Нового року.
— Два тижні клубного відпочинку із перельотом у цій дивовижній країні обійдеться всього у 900 у.о., при умові, що на Новий рік до Таїланду поїдете у парі, — зауважила директор мережі ту­ристичних агенцій “Поїхали з нами” Аліна ЄДІНА. — Можливо, традиційного салату “Олів’є” і не виявиться на тайському новорічному столі, натомість вам запропонують поласувати всілякими делікатесами з морепродуктів. Навряд чи якась інша країна світу запропонує взяти участь у таких екстремальних шоу: крокодилових, тигрових чи слонових, де запросто можна сфотографуватись, поклавши голову до пащі величезної рептилії чи тигра. Найбільше шоу для наших туристів пропонує тайське місто-курорт Паттая, де відбуваються травесті-шоу (шоу трансвеститів). У Бангкоку, який приваблює масою каналів, швидкісних катерів та різноманітних шоу на воді, можна придбати чимало брендових речей за низькими цінами, чого не минають наші туристи. А ще у Таїланді дешеве золото та перли, тож Новий рік може подарувати ще й масу цінних подарунків за приємно доступними цінами.

У кулінарний тур – доГрузії
Феєричні спогади про активний зимовий відпочинок безперечно залишать гірськолижні курорти. “Арго-клуб” пропонує, на­приклад, курорти Грузії.
Найкраще для любителів гірських спусків облаштований курорт Гудаурі, а от Бакуріані, крім чудових гірськолижніх трас, може похвалитись ще й розкішною природою гір і незрівнянними пейзажами.
— Гірськолижні курорти Грузії – це впевненість в собі, нові знайомства, чудова кухня, заряд енергії і багато пригод. Крім гірськолижніх курортів, туроператор “Арго-клуб”, має ще 14 різноманітних турів до Грузії – від святкування Нового року, Різдва, винних і кулінарних турів до унікальних екскурсій, — розповідає комерційний директор туроператора “Арго-клуб” Бідзіна ГАГУА.
Відпочивати можна спокійно і ліниво, або так, щоб у крові закипав адреналін.

Зустріньте Новий рік
на острові
Якщо ж ви мрієте погрі­тися на сонечку – вас чека­ють Єгипет, Шрі-Ланка, Домінікана, Мальдіви, ОАЕ, Таїланд та інші екзотичні тури на Новий рік разом з турагенцією “Роял Клуб”. Тут відсвяткувати прихід Нового, 2010 року можна просто на пляжі, посеред прекрасної тропічної природи. Місцеві жителі здивують вас своїми незвичайними новорічними обрядами і своєрідною кухнею. Екзотичні тури та чудовий пляжний відпочинок будуть дивовижні і внесуть приємну різноманітність у низку щорічних новорічних свят.





На правах реклами