Ми у Facebook
31.07.2010, 15:58

Реєстрація мопедів та скутерів продовжена до 1 листопада

Тільки за 6 місяців нинішнього року в Україні за вини водіїв мопедів та скутерів сталося 589 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, в яких 94 людини загинули та ще 713 отримали травми.
Нововведення в законодавчій базі щодо обов'язкової реєстрації всього мототранспорту, а також отримання водіями посвідчення на право керування категорії “А1”, спрямовані саме на зниження аварійності за участю таких транспортних засобів.
За повідомленням прес-служби Департаменту ДАІ МВС України , згідно вимог Постанови Кабінету Міністрів України № 1371 від 23.11.2009 року їх перша реєстрація скутерів і мопедів, які були придбані до 1 січня 2010 року, може бути проведена без надання власником документів на право власності, лише на підставі відповідної заяви. Цю процедуру планувалося здійснити до 1 липня цього року. Але, враховуючи, що з ряду причин реєстрація таких транспортних засобів була офіційно розпочата тільки з 9 червня ц.р., постановою Кабінету Міністрів України від 21 липня 2010 № 618 термін оформлення продовжено до 1 листопада 2010 року. До цього ж строку не будуть штрафувати і тих водіїв, які невстигли отримати водійські посвідчення з правом керування цього виду транспорту.

А от водії, які придбали мопед або скутер у 2010 році, для офіційного оформлення повинні надати документи, що підтверджують законність їх придбання (довідку-рахунок, біржові угоди тощо).

Крім того, для керування двоколісної технікою з об'ємом двигуна до 50 см3, водіям необхідно мати водійські посвідчення категорії А1. Отримати їх можуть усі бажаючі, які досягли 16-річного віку та пройшли відповідне навчання.

Ті ж водії, які вже мають водійські посвідчення з відкритими вищими категоріями і отримали їх до 16 березня поточного року, можуть відкрити категорію “А1” здавши лише практичний іспит на мопеді чи скутері.

Державтоінспекція радить водіям поставитися серйозно до змін у законодавстві, і не затягувати ані з реєстрацією, ані з отриманням посвідчення водія відповідної категорії.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ