Ми у Facebook
08.09.2010, 09:47

Влада області прагне завершити три довгобуди в Рівному

Три довгобуди Рівного поставила на меті завершити обласна влада. Йдеться про незавершені будинки на вулицях Соборній, 283 (комплекс “Золота підкова”), Черняка, 4/5 (для пільговиків) та Відінській, 5 (для правоохоронців). Для цього сьогодні керівник Рівненської ОДА Василь Берташ провів спеціальну нараду за участю правоохоронців та інвесторів цих об'єктів. Необхідність свого втручання він пояснив великою кількістю звернень громадян, які п'ять останніх років не можуть отримати житла.
“Ці звернення роками не вирішувалися, — зауважив керівник області. — У 2005-2006 роках люди за квадратний метр платили тисячу доларів, але досі його не можуть отримати. Зокрема, на Соборній, 283 ніхто не знав, скільки квартир продано. Цей будинок можна вважати “Еліта-Центр” номер два. Адже рішенням суду об'єкт передали у власність третьої особи, а 60 людей, які вклали кошти, були б обдурені”.

Власне, на нараді досягли домовленості, що цей будинок добудує державний банк “Київ”. Проте, його ще потрібно передати у власність фінансової установи. З цією метою інвестор — ТОВ “Перша індустріально-інвестиційна компанія” — має укласти в суді мирову угоду із ЗАТ “Богдан”, якому комплекс перейшов за рішенням суду. Представники банку та інвестора запевнили, що найближчим часом ініціюють цей процес. Зі свого боку, керівник Рівненської області Василь Берташ дав доручення, щоб будинок розпочали добудовувати з 1 жовтня.

Будинок на Черняка 4/5, який має побудуватися для колишніх військовослужбовців, афганців і ліквідаторів аварії на ЧАЕС, готовий майже на 60%. Будівельні роботи ТОВ “Інвестжитлобуд”, яке належить депутату облради В'ячеславу Пугайку, нині теж не ведуться. Найбільше голову РОДА обурило, що в 2006 році гроші на будівництво забудовнику з Державного бюджету виділили без жодного тендеру. Як виявилося, частина цієї суми — 2,4 мільйона гривень досі не використано. Прокуратура області вже направила до суду позов, аби повернути ці кошти. Водночас нині КРУ перевіряє, скільки квартир уже продано. Учасники наради зійшлися на думці, що до 15 вересня прокуратура області має завершити аудит цього будинку. Відразу після цього на спеціальній нараді прийметься остаточне рішення, як добудувати об'єкт.

До кінця вересня мають остаточно вирішити проблему з газопостачанням першої черги будинку на Відінській, 5. Як розповів заступник начальника управління МВСУ в Рівненській області Юрій Ярощук, “Рівнегаз” відмовляється підписувати акт про газопостачання будинку, оскільки власники 9 квартир самовільно зробили перепланування газових мереж у помешканнях. Керівник області Василь Берташ дав доручення до 20 вересня попередити власників, що вони мають узаконити перепланування.
“Якщо відмовляться, то з 30 вересня газовики перекриють до їхніх квартир подачу газу, який подадуть на весь будинок”, — підкреслив голова ОДА.





На правах реклами