Ми у Facebook
14.09.2010, 17:37

Віктор Данилов - у трійці кращих регіональних телеведучих України

Ведучий програми “СмачнОГО!” телеканалу “Рівне 1” Віктор Данилов увійшов до числа фіналістів головної телевізійної премії України “Телетріумф” - у номінації “Ведучий програми будь-якого формату - регіон”. Церемонія нагородження переможців премії відбудеться 14 жовтня у столичному Жовтневому палаці.
У “шорт-листі” номінантів, який оприлюднив 13 вересня інтернет-ресурс “Медіаняня”, конкуренцію Віктору Данилову складають ведуча столичного телеканалу “Сіті” Людмила Добровольська (екс-ведуча ТСН на “1 + 1”) та ведуча знову ж таки столичної телерадіокомпанії “Київ” Людмила Кононенко.

Ще один рівненський претендент на перемогу в “Телетріумфі” - інформаційна програма “День” телеканалу РТБ. Вона є одним із трьох фіналістів у номінації “Інформаційна програма-регіон”.

- Заявку на участь у “Телетріумфі” подали відразу, як тільки дізналися про початок конкурсу, - розповідає генеральний директор Рівненської обласної державної телерадіокомпанії Андрій Велесик. - Вважаємо, що проект гідний того, щоб його оцінили. Адже минулого року перед запуском проекту “День” повністю переоформили студію та по-новому підійшли до висвітлення новин. Будемо й надалі брати участь у подібних конкурсах, але з іншими програмами й у інших номінаціях тому, що маємо багато достойних програм. Що стосується журі, то це медіа-експерти провідних телеканалів України, відзнака яких для нас особливо вагома.

Інформаційна програма “Новини Рівного” телеканалу “Рівне 1” у цій номінації участі не брала, оскільки вже отримувала схожу відзнаку - ще в 2001 році “Новини Рівного” були визнані кращими регіональними телевізійними новинами в Україні на міжнародному телефестивалі “Геліос”.

- Для мене звістка про те, що потрапив до фіналу “Телетріумфу”, стала несподіванкою, - ділиться враженнями автор і ведучий програми “СмачнОГО!”, директор ТРК “Рівне 1” Віктор Данилов. - Адже як телеведучий я дебютував порівняно нещодавно. Приємно вражений тим, що кулінарна програма Першого місцевого, яку придумав і маю честь вести вже майже рік, здобула схвальну оцінку не лише рівненських глядачів, а й поважних столичних експертів. Навіть якщо й не переможу, сам факт потрапляння до фіналу найпрестижнішої телевізійної премії країни - це гарний подарунок на 15-річчя моєму рідному телеканалу “Рівне 1”, визнання здобутків його команди.

З неофіційних джерел редакції також стало відомо, що схвальну оцінку експертів “Телетріумфу” здобула ще одна телепрограма “Рівне 1” - “Бізнес-новини”. Проте, до фіналу премії програма все ж не потрапила.

Разом із тим, привертає увагу той факт, що крім Рівного, в усіх “регіональних” номінаціях “Телетріумфу” серед фіналістів представлені лише Київ та Львів.

- Думаю, навіть сам лише цей факт свідчить про вагомість здобутків рівненських телевізійників, - переконана виконавчий директор ТРК “Рівне 1” Людмила Хома. - Рівне і близько не має таких ресурсів, якими оперують наші колеги в столиці та Львові. Проте, як свідчить “шорт-лист” “Телетріумфу”, може похвалитись серйозними творчими здобутками. Думаю, невипадково серед відомих столичних тележурналістів так багато тих, хто починав свою кар'єру на “Рівне 1”.

Довідка:
“Телетріумф” - це національна премія України в галузі телебачення, що проводиться Індустріальним Телевізійним Комітетом і Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення з 2001 року. Це професійна премія телевізійної галузі, цілями якої є відзначення найвагоміших досягнень у телевиробництві; стимулювання розвитку вітчизняної телеіндустрії; побудова високих стандартів телемовлення на території України.

Починаючи з 2001 року, конкурс набирає обертів: якщо на початку було лише 14 номінацій, то цього року їх вже 47. Вручення премії переважно відбувалося у столиці, виключенням став 2005 рік, коли премію приймало Запоріжжя. Телевізійні версії “Телетріумфу” транслювали такі загальнонаціональні канали, як Інтер, Новий Канал, 1+1. У розважальній частині церемонії беруть участь найвідоміші зірки українського шоу-бізнесу.

Володіти статуеткою “Телетріумфу” – це визнання професіоналізму та багаторічної праці у сфері телебачення. Переможці премії назавжди залишаться в історії медіа як люди, які творять якісне українське телебачення.







На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ