Ми у Facebook
06.04.2011, 12:51

Україна слідом за Росією скасує перехід на зимовий час

Відмовою від переходу на зимовий час депутати сподіваються зберегти здоров'я громадян і таким чином заощадити бюджетні видатки на медицину.
У Верховній Раді зареєстровано проект постанови щодо відмови від переведення годинників на зимовий і літній час та встановлення з 27 березня 2011 року на території України часу другого часового поясу з додаванням однієї години.

Відповідну ініціативу запропонувала Партія регонів. Автор проекту постанови регіонал Олег Надоша стверджує, що це зможе запобігти негативному впливу на здоров'я громадян внаслідок переведення годинників на годину вперед та на годину назад.

Прийняття постанови потребує внесення Кабінетом Міністрів змін до постанови "Про порядок обчислення часу на території України" від 13 травня 1996 року.

На думку автора документа, прийняття даної постанови дозволить уникнути появи нових та загострення вже існуючих хвороб у громадян України. Зі зменшенням захворюваності в Україні, зменшаться видатки з державного бюджету України на допомогу соціально незахищеним верствам населення.

Нагадаємо, Російська Федерація цього року скасувала перехід на зимовий час.

Після цього Міністерство охорони здоров'я України заявило про доцільність скасування переходу на зимовий час.

Джерело: ТСН





На правах реклами