Ми у Facebook
11.02.2013, 13:40

Як рівняни можуть зробити бізнес на лижах та гірках (ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ) [Фото+Відео]

Гірськолижні курорти вважаються чи не найкращим відпочинком узимку. Аби покататися на лижах — українці їдуть у Карпати та навіть за кордон. А от деякі найбільш винахідливі прагнуть у своєму регіоні влаштувати місце для зимового екстриму. Виявляється, такі місця є й на Рівненщині.
Нещодавно Україну облетіла новина, що за 70 км від Одеси, біля села Степанівка (Березівський район), планують відкрити перший в області гірськолижний курорт! Як з’ясувало видання Сегодня, ідея побудувати кілька трас із штучним снігом прийшла в голову місцевому фермеру, Володимиру Бондарцю, затятому лижникові. За проектом, тут розташується п'ять спусків.

«Протяжність найкрутішої гірки - 450 м, вона буде 90 метрів заввишки», - розповідає Володимир, відмовившись назвати суму інвестицій.

Штучний сніг подаватиметься з 12-ти гармат (спеціальна установка, 12 м у висоту), на гірки можна буде дістатися за допомогою канатної дороги. Загальна площа курорту - 40 га.
«Проект розрахований на п'ять років. Будівельні роботи ведуться вже рік, за цей час освоєно 8 га, ми провели електрику”, - каже автор ідеї.

Віртуальна екскурсія ковзанками Західної України і не тільки

За словами Бондарця, це буде міський міні-курорт, на зразок тих, які розташовуються під Москвою і розраховані на молодь. Тут же, як повідомляють у прес-службі ОДА, відкриється лижна школа.

Іще один курорт, який стане конкурентом Буковеля, хочуть спорудити на Верховинщині на горах Кострич і Кринта, поблизу села Красник.

Новим гірськолижним курортом зацікавилися багаті інвестори. Для його облаштування місцева громада дозволила використовувати свої землі в горах, які не придатні для сінокосіння.

Очікується, що тут спорудять п’ять лижних трас великої протяжності і три витяги. Туристи житимуть в одноповерхових котеджах, збудованих у гуцульському стилі.

Рівненщина також має чимало місць, де можна було б облаштувати лижні гірки. Наприклад, вже не один рік місцеві жителі та рівняни їдуть покататися на лижах, сноуборді та навіть велосипедах на гірку у селі Бармаки Рівненського району. Тут можна і скатитися з гірки, і помилуватися зимовими пейзажами.



Це місце в соціальних мережах недарма охрестили рівненський Бармаковель.

Було б добре, якби на стихійну гірку звернули увагу заможні бізнесмени. Адже її також можна облаштувати і перетворити на місцевий курорт. Тим паче, що розташована вона неподалік Рівного — всього за кілька кілометрів.

І тоді за рахунок відпочинкового промислу і місцевий бюджет буде стабільно поповнюватися, і за отримані кошти можна буде вирішити багато соціальних питань.



До речі, коментатори OGO.ua підказали, що на Рівненщині є й інші місця, придатні для гірських спусків, наприклад, село Дружба у Радивилівському районі. Там також можна покататися, а гірки стрімкіші.

Відроги Карпатських гір дають про себе знати вже й на території Радивилівського району, де починаються пагорби Волинсько-Подільської височини, пише radyvyliv.net.

Багатьох любителів зимового відпочинку на природі приваблюють до себе мальовничі узгір’я біля сіл Дружба і Новоукраїнське. Там таки справді цікаві місця. В інтернеті це місце назвали «Дранчовель» за аналогією з відомим курортом Буковель, а в основу покладено колишню назву села Дружба – Дранча.















Фото та відео кореспондента "Радивилів.net" Володимира Ящука.

ПИТАННЯ ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ У КОМЕНТАРЯХ:
На вашу думку, чи потрібен гірськолижний курорт для Рівненщини?





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини