Ми у Facebook
25.06.2014, 16:10

У полон терористів потрапив військовий з Рівненщини (ОНОВЛЕНО)

Буремний схід здається нам далеким, але не оминають трагічні події і жителів Рівненщини...Зовсім нещодавно ми прощалися з трьома військовими, які загинули під Волновахою. А останній тиждень увага прикута до військовослужбовця, який опинився у полоні терористів ЛНР.
Правоохоронці Рівного встановили місцеперебування військовоcлужбовця з Рівненської області, який потрапив у полон до сепаратистів. Він перебуває там вже кілька діб.

Як повідомляє сектор зв'язків із громадськістю Управління Міністерства внутрішніх справ України в Рівненській області, міліціонери за допомогою власних оперативних джерел, отримали інформацію про військовослужбовця з Рівненщини Віталія Маринича, який знаходиться у лікарні №4 Кам’янобродського району Луганської області. Хлопця, пораненого в ногу, до медичного закладу доправили самі сепаратисти, які захопили його в полон. Віталія Маринича, 1990 року народження, мобілізували ще весною. Хлопець із села Плоска Рівненського району разом із кількома десятками юнаків з цієї ж місцевості потрапив на схід де брав участь в антитерористичній операції. А днями його взяли у полон сепаратисти разом із двома іншими українськими солдатами.

На відео, розповсюдженому в інтернеті, начальник внутрішньої безпеки та контррозвідки самопроголошеної ЛНР Володимир Громов заявляє: у них в полоні знаходиться троє бійців Нацгвардії. Один із них – мешканець Рівненщини Маринич Віталій Валентинович. На відео видно полоненого бійця з кров'ю на обличчі. Громов звертається до нього і вимагає подзвонити матері. "Ви згадуєте, що у вас хвора мама, тільки коли потрапляєте у полон", – звернувся Громов до полоненого бійця. Був набраний номер, за твердженням Громова – номер матері полоненого. У ході розмови по телефону боєць повідомив їй про своє полонення і попросив приїхати і забрати його. Мати Віталія отримала дзвінок від хлопця на початку тижня. Той сказав, що він у полоні і що сепаратисти вимагають, аби вона його забрала. Вони хочуть, аби батьки полонених показово приїхали по своїх дітей на схід.

На Рівненщині привітали 100-літню ювілярку

Більше сепаратисти не давали Віталію можливості подзвонити додому, пише rivnepost.rv.ua. Проте, селяни бачили хлопця на одному з недавніх відео, які сепаратисти виставили у мережу. Віталій — не єдина дитина у батьків. Як розповідають у сільраді, сім'я Мариничів дуже працьовита. Матір хлопця, за повідомленнями ЗМІ, вже вирушила на Луганщину...

Журналістам Людмила Маринич розповіла, що Віталія мобілізували з Нацгвардії. Спочатку він мав служити 10 днів. Але пізніше командири повідомили, що він пробуде 45 діб. За час служби рівнянин двічі приїздив додому.

Стало також відомо, що бойовики тричі поранили Віталія: два рази в ділянку грудної клітки, один в ноги, пише ЧаРівне.info.

Рівне: Як записати дитину в перший клас?

"Процес врегулювання натомість підривають дії бойовиків. Терористи застосовують стрілецьку зброю, піддають мінометним обстрілам позиції сил антитерористичної операції. За останню добу зафіксовано 10 випадків порушення режиму незастосування сили з боку терористів: піддано обстрілу сім блокпостів та опорних пунктів Збройних Сил України, здійснено три напади на колони військової техніки", – сказано в заяві. "Терористи продовжують знищувати школи, руйнувати міську інфраструктуру, підривати залізничні колії. Зокрема, через диверсійний акт бойовиків на перегоні Іловайськ – Кутейникове Донецької області зійшло з рейок 14 вагонів вантажного потяга".

"Лише за останні дві доби, з моменту проголошення про припинення застосування сили мали місце понад три десятки випадків порушення бойовиками перемир’я. Ці приклади демонструють реальні наміри бойовиків: їх цікавить не життя та безпека людей, а виконання цілеспрямованого плану з підриву української державності, миру і спокою в регіоні", – наголосили у зовнішньополітичному відомстві нашої держави.

Тим часом у Міністерстві оборони повідомили: впродовж минулого тижня з полону терористів на Донбасі було звільнено 10 військовослужбовців. А жителі села Плоска, звідки родом полонений військовослужбовець із Рівненщини Віталій Маринич, з тривогою і надією слідкують за останніми новинами: люди вірять і сподіваються, що до числа звільнених з полону терористів захисників єдності Української держави ось-ось долучиться хлопець з їхнього села...

Ще більше цікавої інформації про те, що відбувається на сході та на Рівненщині у свідому випуску "Рівненської газети" - http://ogo.ua/files/pdf/rg.pdf





На правах реклами