Ми у Facebook
19.05.2003, 21:46

Міськводоканал з’явиться у Рівному А всю відповідальність за забезпечення рівнян водою буде покладено на міську владу

Пропозицію створити в обласному центрі міськводоканал буде винесено на найближчу сесію Рівнеради. Про це повідомив перший заступник міського голови Рівного Олександр Кравчук.
Як відомо, на своїй минулій сесії обласна рада, у відповідь на клопотання Рівнеради, прийняла рішення передати безоплатно із спільної власності територіальних громад області майно ОВКП ВКГ “Рівнеоблводоканал” у власність територіальної громади м.Рівного в частині, що знаходиться на території міста, за винятком будівель обласного навчально-курсового комбінату (триповерховий навчальний корпус, двоповерховий корпус майстерень, навчальна котельня, гараж з прибудовами) і установки для перевірки водолічильників. Одним з пунктів цього рішення було затверджено перелік об’єктів права спільної власності територіальних громад області, які передаються за концесією (на певних умовах) безоплатно новоствореному міському водопостачальному підприємству. А саме: а) водозабірні, водопровідні споруди, мережі та водогони Горбаківського, Бабинського водозаборів, водопроводів в селищі Гоща і в селах Горбаків, Дорогобуж, Подоляни, Мнишин, Томахів, Горбів, Рясники, Чудниця, Красносілля, Витків, Воскодави, Шкарів, Малинівка, Ільїн, Терентіїв, які під’єднані до мереж Горбаківського водозабору, а також комплекс каналізаційних об’єктів та споруд у Гощі;
б) водозабірні, водопровідні споруди, мережі та водогони Новомильського водозабору;
в) водозабірні, водопровідні, каналізаційні споруди та мережі селища Квасилів.
Як зазначив пан Кравчук, міська влада сама вирішуватиме як ефективно керувати міськводоканалом і пункт про “передачу за концесією” їй не зовсім подобається. Якщо депутати Рівнеради підтримають пропозицію створити таке підприємство, то відтепер вся відповідальність за забезпечення рівнян водою буде покладена на міську владу Рівного.
Одночасно залишається загадкою, хто керуватиме цим підприємством: Нецький чи інша людина. Нещодавно один з керівників міста багатозначно зауважив, ви ж, мовляв, самі розумієте, в яких випадках присвоюють звання заслуженого... На жаль зустрітися з нами у п’ятницю пан Нецький бажання не виявив, передавши через секретаря, щоб ми телефонували у вівторок.





На правах реклами