Ми у Facebook
04.12.2008, 16:56

У Рівному відкрили перинатальний центр

Першого грудня у Рівному офіційно почав працювати обласний перинатальний центр. Він переродився з колишнього міського пологового будинку. На старому приміщенні з’явилася нова вивіска, а в палатах — нове обладнання. Перинатальний центр прийматиме пацієнток з усієї області.
Відкриття обласного перинатального центру стало результатом більш ніж півторарічної підготовчої роботи. Сама ж ідея його створення була вперше озвучена медиками ще у 2002 році.
Новостворений медзаклад для вагітних, породіль та немовлят почав працювати з новим сучасним обладнанням та досвідченими фахівцями з числа працівників першого пологового будинку. Тих, хто не став працівником перинатального, працевлаштували в інших медзакладах Рівного. Принаймні у цьому запевнив начальник управління охорони здоров’я Віктор КОВАЛЬОВ.
— Ми відкриті для всіх, хто бажатиме у нас народжувати, але насамперед для тих жінок, котрі мають патології, — розповідає головний лікар перинатального центру Любов КОВАЛЬЧУК-ЗАРХ. — Надаватимемо також консультаційні послуги лікарям з районів. Сподіваємося налагодити з ними зв’язок через мережу Інтернет. Купили транспорт, щоб виїжджати в райони. Крім того, з першого дня роботи у нас працюють курси тематичного удосконалення для наших працівників та медиків із районів області. Лекції читатимуть працівники науково-дослідного інституту педіатрії, акушерства і гінекології та Національного медуніверситету ім.Богомольця. За рахунок обласного бюджету ми вже отримали нове обладнання для відділення інтенсивної терапії та реанімації новонароджених: апарат для штучної вентиляції легень, монітори спостереження за життєвими функціями організму тощо. Купили дві ванни.
Створення ще одного обласного медзакладу, який надаватиме допомогу дітям у перші дні життя, спонукало владців переглянути систему фінансування цієї сфери.
— На нашому останньому виїзному засіданні, яке відбувалося в обласній дитячій лікарні, ми вирішили по-новому фінансувати систему охорони здоров’я дітей, — зазначила голова “медичної” комісії облради Віра КОБИЛЯНСЬКА. — Із 2009 року ми фінансуватимемо з обласного бюджету у повному обсязі спочатку дитячі заклади, а з того, що залишиться, — усі інші обласні медичні установи. З нашим рішенням погодилися колеги з бюджетної комісії. Сподіваюся, що підтримають його і всі інші депутати.





На правах реклами