Ми у Facebook
21.09.2010, 13:23

ТОП-10 зірок Рівненського зоопарку

Бабине літо — відмінна пора навідатися всією сім'єю до зоопарку, зарядитися гарним настроєм та позитивними емоціями перед сезоном дощів та негоди. “ОГО” визначила найяскравіших мешканців Рівненського звіринця, яких обов'язково слід побачити.
1. Улюбленець публіки
Амурський тигр Аполлон дуже полюбився рівнянам. У березні багато з них приходить на його день народження, яке святкують у зоопарку гучними гуляннями та забавами. Сьогодні в дикій природі залишилося лише 400 таких тварин. Доброзичливий і грайливий хижак припав до душі й місцевій владі. Тому нещодавно вона виділила кошти для розширення його вольєра.


2. Гордість зоопарку
Рівненський зоопарк — один з небагатьох, в якому можна знайти дуже рідкісну для зоологічних колекцій тварину — мелвілльського острівного вовка. Цей хижак мешкає за Полярним колом, у зоні вічної мерзлоти, на островах Гренландія, Мелвілль. До Рівного вовк потрапив з чеського зоологічного парку в м.Брно. Працівники нашого зоопарку пишаються тим, що у їхній колекції є така рідкісна тварина. Сьогодні тут живуть дві самки та два самці.


3. Найдружніша сім'я
Найдружнішою вважається сім'я павіанів анубісів. Це найбільші примати зоопарку. Тато Аполлон, мама Афіна та їхня донька Чіта все роблять разом і зовсім не б'ються, хоча така поведінка не характерна для мавп. Адже в їхніх сім'ях завжди є самець, який займає лідируючі позиції. Натомість у цій родині всі рівні. Вони разом їдять і граються, ніжно та турботливо ставляться один до одного.


4. Мініатюра звіринцю
Найдрібнішими приматами у Рівненському зоопарку є саймірі біличий Рудольф та Сандра. Їх довжина — лише 30 сантиметрів, важать вони в середньому 600-1400 грамів. Утім, незважаючи на дрібні розміри, мавпочки абсолютно не лякливі, дуже контактні й навіть знають працівників в обличчя. Обожнюють їсти личинки борошняного хрущака.


5. “Вічний двигун” у вольєрі

Вольєр з павіанами-гамадрилами один з найпопулярніших серед відвідувачів зоопарку. Біля нього люди завжди довго затримуються, адже там завжди є на що подивитися. Дев'ять мавп постійно щось роблять, б'ються, з'ясовують стосунки між собою, а тому відвідувачам цікаво спостерігати за такою картиною.


6. Найкумедніші тварини
Найкумеднішими тваринами працівники зоопарку називають сурікатів. Вони живуть колоніями, і хтось із них постійно перебуває на сторожі групи. Оскільки сурікати переважну більшість часу проводять в норах, то обраний “охоронець” вилазить на невелике підвищення і звідти спостерігає за обстановкою навколо.



7. Старожил зоопарку
Двогорба верблюдиця Даша мешкає у зоопарку найдовше — приблизно сімнадцять років. Вона добра і привітна тварина. Відвідувачі люблять з нею фотографуватися і гладити. Інколи верблюдиця навіть ображається, якщо її не погладити і не дати чого-небудь поїсти з долоні. Раніше Даша навіть навчилася відкривати клямку воріт і виходила гуляти по зоопарку. Ще б нічого, якби верблюдиця виходила на прогулянки сама, але ж вона відкривала клямки й до вольєрів інших мешканців і гуляла разом з ними.


8. Відкриття року
Восьму сходинку розділяють відразу двоє тварин — ошийникові пекарі та чотирирога вівця. Пекарі — це дикі південноамериканські свині, з дуже вражаючими іклами. Вони невеличкого розміру, чорні та кошлаті. Вівця з чотирма рогами приїхала з Польщі. Це рідкісна для зоопарку старовинна домашня порода вівці, виведена в Європі. Від звичайної вівці відрізняється наявністю плям на шерсті.



9. Найпатріотичніший пернатий
Ара жовто-блакитний — національний папуга в зоопарку.


10. Найкмітливіший втікач
Капуцин бурий щороку примудрявся розкручувати гвинти своєї клітки та втікати, або ж під час прибирання у його клітці не втрачав можливості, щоб не прошмигнути у шпарину на волю. Втім, опинившися там, не знав, що робити зі своєю свободою. А відтак завжди повертався додому.






На правах реклами