Ми у Facebook
28.09.2010, 10:07

У Рівному знімають кіно [+ ФОТО]

Новий фільм-казка про пригоди у Новорічну ніч має шанси з’явитись на екранах перед Новим роком.
Передсвяткові клопоти не залишають багато часу для перегляду телевізора, а щорічний показ уже традиційного передноворічного фільму “З легкою парою” вже давно не затримує погляд на екрані. Застій в українському кіно сьогодні можуть порушити малобюджетні фільми. Сценарій саме такого фільму написали й відзняли у Рівному.

— Ідея відзняти фільм виникла, коли напередодні Нового року їхав у ліфті зі своїми сусідами. Тоді лише припустив, як можна відсвяткувати новий рік у ліфті, який застряг... Адже кожен пасажир у такий день має власні грандіозні плани, — поділився автор сценарію нового фільму Віктор Булига. — Так народилась новорічна історія з нашими буденними реаліями, де головне місце сюжету належить романтичним людським стосункам. Справжньої інтриги сюжетові додає історія з Бурштиновою кімнатою — восьмим чудом світу, яке я “привів” до Рівненщини. Взагалі це казка, яку, сподіваюсь, з інтересом колись переглянуть як дорослі, так і діти. Цікаво й те, що часто, коли пишу сценарії, то когось зі знайомих беру за прототип, а пізніше виявляється, що написані події збуваються у їх реальному житті. У цьому фільмі теж є свої прототипи, очікую, що саме вони й потраплять колись до справжньої казки. Це перша спроба втілити мій сценарій у фільм. На зйомки фільму брав своїх дітей — вони й досі у захваті від побаченого, навіть вдалося і їм знятися у деяких епізодах. Крім того багато хто з пересічних рівнян побачить у фільмі й себе, бо дуже багато зйомок відбувалось на вулицях міста.

— Тривалий час шукали спонсорів, адже кошти необхідні на технічні засоби, світлотехніку, на оплату монтажу й гонорарів акторам. Проте вкладати кошти бажаючих не знайшлося. Хіба що лише приміщення для зйомок деяких сцен надав Олег Хижняк, а все інше творчий колектив взявся втілювати за власний кошт на власному ентузіазмі. Саме зараз триває монтаж фільму, який вдалося відзняти за два тижні, — зазначив режисер фільму, заслужений діяч культури, доцент кафедри театральної режисури Рівненського інституту мистецтв РДГУ Олексій Заворотний. — Із колективом нам просто пощастило, адже знімати погодився оператор Валерій Мартинюк, а перетворювати відзнятий матеріал на ігрове кіно взявся інженер монтажу Роман Сидорук. У головних ролях погодились знятись студенти Рівненського інституту мистецтв, а також заслужений артист України Володимир Дяков та Тамара Білоус. Маємо деякі пісні, проте незважаючи на це, продовжуємо шукати композитора для написання саунд-треку до фільму, — поділився режисер.














На правах реклами