Ми у Facebook
30.09.2010, 10:51

15-16 місця. Той, хто "всіх нас переживе" — Роман ВАСИЛИШИН

Посада: депутат Рівненської обласної ради. Вік: 61 рік
Про таких кажуть: “Він ще й нас переживе”. Роман Василишин — така собі політична гора, яку не похитнути і не пройти. Він має контакти та хороші стосунки з представниками будь-яких політичних сил, він славиться як надзвичайно хитрий та вмілий дипломат. А такі у вітчизняній політиці — на вагу золота.
Чого у Романа Даниловича не забереш — так це чуйки. Не в кожного політика є такий нюх на те, де, коли і в якому місці можна опинитися вчасно.

Наприкінці 2008 року, на час виборів міського голови Рівного, Роман Данилович Василишин на здивування всім не підтримав кандидатуру свого друга Миколи Сороки, а став довіреною особою директора “Рівнеоблводоканалу” Володимира Хомка (до речі, провладної кандидатури, адже Хомка підтримував тодішній губернатор Рівненщини Віктор Матчук). У таких ситуаціях, кажуть, “як відчував”...

Примітно, що після цього у Василишина з’явилася така собі політична свобода. На президентських виборах на почату року він особливо не проявляв себе у прихильниках жодної із кандидатур. А от на місцеві йде не тільки по мажоритарному округу в Острозі, а й у виборчому списку до Рівненської обласної ради від партії (вгадайте з трьох разів, кого?) Володимира Хомка “Всеукраїнський патріотичний союз”.

Утім, проникливість та стратегічне мислення Романа Даниловича допомагає йому не тільки у політичному становленні. Він вже котрий рік стабільно тримається страхового бізнесу у Рівному. Ходять розмови, що за час професійної кар'єри нажив чимало ворогів... Однак, завдяки своєму вмінню йти на компроміси, уникає будь-яких конфронтацій чи то з опонентами, чи то з бізнесовими партнерами.

Якщо пошукати коріння впливового та владного характеру Романа Василишина, то воно очевидне. Сам — з Івано-Франківщини, де виріс серед гірських схилів та численної родини. Він якось розповідав, що батько у нього був суворим, але справедливим чоловіком і йому та братам не раз доводилось отримувати на горіхи. Але, мабуть, кращої школи життя ніде і не існує...





На правах реклами