Ми у Facebook
18.10.2010, 09:39

ДП "Рівненський авторемзавод" скорочує третину колективу

Рівненський авторемонтний завод знову у центрі уваги. Вкотре тут планують скоротити працівників підприємства. Щоправда, цього разу не весь колектив, а це майже дві сотні людей, а 60 працівників. Так нове керівництво заводу намагатиметься оживити й вивести з економічного ступору підприємство.
На Рівненському авторемонтному заводі новий керівник. Сергій Лизін тепер тимчасово виконує обовязки директора підприємства. Його попередник, також тимчасово виконуючий обов'язки, на лікарняному протягом більше двох місяців. Таку заміну керівників заводу, під час лікарняного, порушенням трудового законодавства не вважають. Навпаки, у концерні "Техноєвросервіс", яке є проміжною ланкою між заводом та Міністерством оборони України (Мінобороні підпорядковується Рівненський авторемзавод), чекають, що новопризначений тимчасово виконуючий обов’язки директора виведе підприємство з економічного ступору. А на керівника, який хворіє, усі шишки летять.

— Він виконував обов'язки директора підприємства і був увільнений міністром оборони саме після того, коли декілька намагань виробити план врятування і спасіння підприємства, виведення його на беззбитковий рівень і розрахунків з людьми, в тому числі по заробітній платі, ні до чого не привели, — пояснює причини зміни керівництва генеральний директор Концерну "Техноєвросервіс" Владислав Оленченко.

Між новопризначеним тимчасово виконуючим обов'язки директора підприємства й трудовим колективом назрів конфлікт. Працівники невдоволені скороченням. Із підприємства попросять піти третину колективу — 60 працівників. За них вступився профком підприємства.

— Я не розумію, чому питання ставиться в опозицію, тоді коли треба скорочувати особовий склад, — зазначив тимчасово виконуючий обов’язки директора державного підприємства "Рівненський авторемзавод" Сергій Лизін. — Ми прекрасно розуміємо, що тримати цих людей не можна. Немає замовлень. Тримати людей і платити, просто щоб вони приходили на роботу і ходили один за одним, теж нереально.

А щоб працівники без діла не тинялися, потрібні замовлення. Від Міноборони їх не було уже п'ять років. Так само, як і коштів.

Працівники заводу вимагають невиплачену зарплатню. За півтора року борг виріс до трьох з половиною мільйонів гривень. Трудовий колектив уже протестував із плакатими у руках перед облдержадміністрацією. Просили у влади допомоги. Тепер чують обіцянки, що після приходу нового керівника й скорочення частини працівників, завод запрацює.

Якщо Уряд дозволить, наступного року продадуть металобрухт та ремонтуватимуть техніку, яку нині зберігають на заводі. Наразі проходить процедура із продажу нерухомості. За отримані кошти обіцяють виплатити заборгованість із заробітної плати та погасити кредиторську заборгованість.

До речі
Примітно, що працівники Рівненського авторемзаводу не раз заявляли про рейдерське захоплення підприємства. Однак нове керівництво заводу запевняло, що ні скорочень штату, ні заборгованостей у подальшому не буде.



Матеріали по темі:

Працівники "Авторемзаводу" звернулися за допомогою до влади

Найбільшим боржником у Рівному залишається авторемзавод






На правах реклами