Ми у Facebook
01.11.2010, 10:00

На Рівненщині у школі імені Кучми відкрили спорткомплекс [ФОТО]

Спортивний прорив очікується у Березніському районі. Адже 29 жовтня у селі Балашівка відкрили другий у районі спортивний комплекс з басейном. Новобудову особисто відкрив міністр у справах сім'ї, молоді та спорту Равіль Сафіуллін.
Будівництво навчально-спортивного комплексу у селі Балашівка на Березнівщині стало другою чергою навчально-виховного комплексу. Адже у 2004 році Колегіум та загальноосвітню школу І-ІІ ступенів — відкрили за сприяння тодішнього президента України Леоніда Кучми. Тоді ж розпочали спорудження і спортивного комплексу. Втім у 2005 році готове на 90 відсотків будівництво через відсутність коштів призупинили.

— На початку цього року ми зустрічались з мешканцями села і домовились, що спорткомплекс буде добудований у цьому році, — розповів на відкритті комплексу голова Рівненської ОДА Василь Берташ. — Для цього ми виділили з обласного бюджету два мільйони гривень, крім того залучали кошти благодійників і спонсорів.
За словами директора Балашівського НВК Алли Драганчук, зараз у школі навчається 425 учнів з чотирьох навколишніх сіл — Балашівки, Михалина, Лінчина, Сівки.

— Зараз у дітей з'явилась реальна можливість активно займатися спортом, адже у них щонайменше два уроки фізкультури в тиждень та три вчителі фізкультури, — зауважила Алла Драганчук. — Згодом має з’явитись і тренер з плавання та інші фахівці. Адже матеріальна база дозволяє.

Спорткомплекс у сільських масштабах і справді вражає. Адже тепер у звичайному рівненському селі буде 25-метровий басейн, зали аеробіки, тихих ігор, тренажерний та греко-римської боротьби. Раніше вже діяли футбольне поле, бігові доріжки, баскетбольні майданчики та тенісні корти. Недарма керівництво району загорілось ідеєю створити тут базу олімпійського резерву. Вражений був і міністр у справах сім'ї, молоді та спорту Равіль Сафіуллін під час відвідин Балашівки.
— Це неймовірно. У сільській школі я бачу таке вперше, — зізнався міністр. — Відкриття такого комплексу в глибинці — це безумовний позитив. Звичайно, це поки що одне досягання. Втім, вірю, що з часом таких комплексів буде багато.

Крім того міністр пообіцяв, що вже наступним спортивним будівництвом на Рівненщині стане спорткомплекс та льодовий палац у Рівному. Принаймні його будівництво збираються фінансувати наступного року відповідно до програми розвитку хокею в Україні.








На правах реклами