Ми у Facebook
04.11.2010, 15:48

Рівненські "хакери" знімають відеокліпи

У Рівному нагородили переможців регіональних змагань “Всеукраїнського відкритого чемпіонату комп’ютерних талантів ЗОЛОТИЙ БАЙТ-2010”, який заснувала комп’ютерна Академія “ШАГ” у 2008 році.
Соціальний проект орієнтований на молоде, прогресивне покоління, яке прагне проявити та реалізувати свої здібності у сфері IT-технологій, дизайну і комунікацій, — повідав директор академії "ШАГ" Микола Харів. — Цей захід дає можливість підтримати творчу молодь України, зміцнити престиж інтелектуальної діяльності та проявити свої здібності у згаданій сфері.

Участь у чемпіонаті “Золотий Байт-2010” беруть молоді люди віком від 14 до 35 років, які побажали проявити свої здібності та зареєструвалися для участі на порталі www.goldenbyte.org. Цього року їх було аж 267, причому більшість із них — студенти з інших навчальних закладів.

Переможці регіонального конкурсу зможуть пройти всеукраїнський відбір талановитої молоді у Львові, що дозволить представляти нашу країну на міжнародному конкурсі "Imagine Cup-2011" у Нью-Йорку.

Конкурсанти представили свої роботи у десяти номінаціях: “Комп’ютерний геній”, “Магістр проектів”, “Навігатор мереж”, “Містер ІКС”, “Кібермайстер”, “Кліпмейкер”, “Папараці”, “Веб-майстер”, “Король креативу” та “Фрістайл” конкурс, у якому беруть участь уже готові авторські роботи.

До складу журі входили дизайнери відомих рівненських фірм. Тож перше місце здобула робота Євгенії Базелюк у номінації “Кліп-мейкер”.
— Мій кліп показує, як можна провести новий день і доводить, що мрії збуваються, — поділилась переможниця.

Для фіналістів надається унікальний шанс не лише завоювати звання кращого молодого IT-спеціаліста України у відповідній номінації, а й поборотись за спеціальні призи в захоплюючому і безкомпромісному Quest-змаганні “У пошуках скарбів”, який буде транслюватися в режимі real-time у всесвітній мережі Internet. Чемпіонат “Золотий Байт-2010” передбачає нагородження і заохочення усіх учасників. Для кожної номінації передбачений призовий фонд від офіційних спонсорів чемпіонату, а декому з них уже пропонують роботу.
Так, один зі спонсорів чемпіонату Валентин Будкін зауважив, що хороші ІТ- спеціалісти сьогодні на вагу золота, то ж ці люди є досить перспективними для багатьох фірм та підприємств.





На правах реклами