Ми у Facebook
20.12.2010, 13:10

Скандальне будівництво на Київській, 77 у Рівному відновили [+ФОТО]

Будівництво на Київській, 77 у Рівному, яке було тимчасово призупинене, із 14 грудня знову відновлене. Цього разу забудовники озброїлись всіма необхідними документами та дозволами, аби будівництво не довелося зупинити через протести мешканців.
Протести мешканців будинку на Київській, 77 не вплинули суттєво на хід будівництва, яке затіяла перукарня, розташована впритул до будинку. Роботи то розпочинались, то зупинялись, але на даний момент за встановленою огорожею плідно працюють будівельники.

— Нас не питають, хочемо ми того чи ні. Незважаючи на те, що ми подали на забудовника до суду, роботи відновили. Тут уже позрізали дерева. Ми не можемо продовжувати цілодобові страйки, в людей є власні справи, робота, тому було подано позов до суду. Я точно не знаю, коли буде розгляд справи, але сподіваюсь там побачити справедливість, адже здаватись ми не збираємось, – говорить мешканець будинку Павло Кухарчук.

За словами заступника міського голови Андрія Філіна, документи на проведення будівництва були одразу, тому забудовник діє згідно з усіма законодавчими нормами.

— Будівництво – законне, в цьому не треба сумніватися. Інша справа, що на даний момент продовжується вирішення конфлікту з мешканцями будинку, в якому знаходиться перукарня. На прохання мешканців роботи було тимчасово призупинено, але ще раз наголошую на наявності всіх дозволів та документів. Крім того, справу та скарги рівнян розглядала міська прокуратура та не знайшла у будівництві жодних неправомірних дій, – каже Андрій Філін.

Про законність дій заявив і перший заступник начальника міського будівельного контролю Іван Дідула.

— Те, що мешканці говорять ніби забудовник не має права вести будівництво, це ще не означає, що це так. Перукарня там була і буде! Самому будинку теж нічого не загрожує. Невже ви думаєте, що план будівництва могли скласти з таким розрахунком, що воно зашкодить будинку і той в результаті завалиться на ту ж перукарню? Мешканці будинку дарма хвилюються. Розбудована перукарня дозволить окультурити там занедбану територію поблизу будинку, – запевняє Іван Дідула.

Водночас, як виявилося, не всі мешканці виступають проти будівництва.

— Участі в підписанні колективного листа я не брала, оскільки не вважаю, що будівництво буде нам заважати. Я була б рада побачити чистоту та порядок навколо будинку, яка, можливо, тут буде після закінчення будівельних робіт, – розповідає мешканка будинку пані Валентина.

У Рівному на Київській, 77 протестують проти нового будівництва





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ