Ми у Facebook
22.12.2010, 09:01

Кого годуватиме Бюджет країни-2011?

Нардеп Віктор Матчук: "Бюджет жахливий — скорочення видатків на все, крім міліції, прокуратури, СБУ, утримання Президента, Державне управління справами".
Портал OGO.ua запитав у нинішнього та колишнього голів Рівненської облдержадміністрації про те, яким буде Бюджет-2011 для України та Рівненщини.

Василь Берташ, голова Рівненської облдержадміністрації:
— Бюджет-2011 буде складний. Наступний рік буде роком стабілізації фінансів. Адже останні три роки доходи практично не зростали, а видатки збільшувалися. Ми дійшли до такого розбалансування бюджету, що немає в жодній країні.

Маючи контрольні цифри по Рівненщині, можу сказати, що видатки на соціальний напрямок не будуть зменшені. Я збирав нараду, де дав доручення: кожна копійка із бюджету-2011 має бути ефективно використана.

Віктор Матчук, депутат Верховної Ради України, голова Рівненської ОДА з 2006 по 2010 рр.:
— Бюджет буде прийнятий у цей четвер (23 грудня), як би не рвали на собі сорочки представники опозиції. Бюджет жахливий — скорочення видатків на все, крім міліції, прокуратури, СБУ, утримання Президента, Державне управління справами. Ми переходимо у розряд країн, у яких на репресивний апарат дають більше, ніж на збройні сили. За міжнародною класифікацією ми стаємо поліцейською державою.

У цьому бюджеті не бачу якісь перспективи. На 2,5 млрд грн скорочені видатки на освіту. До речі, “дивний” збіг обставин — саме на цю суму збільшено фінансування міліції та СБУ. А на сільські дороги ані копійки — такого рядка у держбюджеті навіть немає.

Найбільше мене бентежить номінальне збільшення валового внутрішнього продукту на 16%. Такий показник може бути тільки у країн з економікою, що бурхливо розвивається. Китай такого не має. Виходячи з цього відсотка, закладаються видатки у бюджеті. Ця його надутість і нереалістичність навпаки призведе або до вмикання друкарського верстата, або ж до обмеження видатків. При чому знову ж таки на соціальну сферу.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ