Ми у Facebook
29.12.2010, 09:20

10 відомих рівнян, яких ми втратили 2010 року

Портал OGO.ua склав список 10 відомих рівнян, яких ми втратили 2010 року.
Галина ГАРІЄВСЬКА, акторка
Пішла з життя у листопаді, на 43-му році життя. Акторка-аматорка віддала майже чверть століття грі у Молодіжному народному театрі під керівництвом Атталії Гаврюшенко. Грала у більшості його вистав. 16 грудня у Міському палаці культури, де традиційно відбуваються вистави Молодіжного народного театру, колеги за сценою зіграли "Поминальну молитву". Постановка була присвячена пам’яті Галини Гарієвської. Наприкінці вистави сотні глядачів стоячи слухали монолог-подяку Галини друзям та рівненським театралам, який звучав з великого екрану, спеціально встановленого на сцені.

Анатолій ДАЦКОВ, культпрацівник
Помер на 73-му році життя. Режисер, сценарист, заслужений працівник культури України, Анатолій Дацков. У різний час очолював обласний музично-драматичний театр, обласний центр народної творчості, Рівненський міськвідділ культури. У 2007-му видав книгу, в якій зробив спробу дослідити розвиток культури Рівного впродовж останніх півстоліття. Праця “Творчих щедрот оберіг” була присвячена історії міського будинку культури. В останні роки, через ремонт, що затягнувся, споруда у самому центрі Рівного, в парку імені Шевченка, опинилась на узбіччі мистецького життя міста, проте за радянських часів була справжнім центром культури у місті — свого часу на його сцені навіть Алла Пугачова виступала.

Богдан ДЕНИСЮК, режисер
Кандидат філологічних наук, доцент кафедри української літератури МЕГУ ім. акад. С. Дем'янчука Богдан Денисюк пішов з життя у жовтні. Помер у розквіті сил. Богдан Денисюк був різнобічно обдарованою людиною — керував студентським театром “Бриз” МЕГУ, вирощував екзотичні рослини, у тому числі лікарські, відновлював старі сорти рослин, постійно публікувався у пресі з порадами садівникам, городникам, усім, хто цікавиться народною медициною.

Ярослав ДИКИЙ, підприємець
Співвласник ринку, який рівняни називали його ім'ям — “ринок Дикого” — помер наприкінці вересня, від серцевого нападу. Після приходу нової влади періодично піднімали питання про повернення будівлі спортшколи, де розмістилась частина ринку, її колишнього призначення, та про перенесення “ринку Дикого” в інше місце. У 2009-му на Ярослава Дикого та його дружину Наталію скоїли напад у Решуцьку Рівненського району, де він відпочивав з друзями та родиною. Нападники катували подружжя, забрали сейф зі зброєю, гроші та автомобіль. Невдовзі з'явились чутки про смерть Ярослава Дикого. Тоді вони виявились безпідставними. За рік прикмета, згідно з якою “похований” за життя житиме довго - не спрацювала...

Едуард ДРОЗДИК, держслужбовець
Помер у серпні, на 41-му році життя в селі Нобель Зарічненського району. Едуард Дроздик зайшов до озера і раптом впав за кілька метрів від берега. Уродженець Волині, Дроздик очолював Рівненську обласну територіальну виборчу комісію, працював консультантом оргвідділу апарату облради. Головою ТВК став у січні 2006 року. Перед тим працював начальником відділу у справах сім’ї та молоді Рівненського міськвиконкому (2001-2005 роки). За освітою був вчителем. У 2010 році Едуард Дроздик закінчив Львівський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України.

Леонтій ТЕЛЕГІН, лікар
Ветеран хірургічної служби Рівного, заслужений лікар України Леонтій Телегін пішов з життя у вересні. У 2005-му він став почесним громадянином Рівного. Так відзначила міська влада його багаторічну працю — понад 18 тисяч операцій, виховання цілої когорти висококласних хірургів, які нині оперують як в Україні, так і за кордоном. Леонтій Телегін працював у Рівненській центральній міській лікарні з 1976 року.

Валерій УСТЮЖИН, спортсмен
Помер на 65-му році життя. Валерій Устюжин був одним із чотирьох чемпіонів світу, якими прославилась Рівненщина за радянських часів. Чемпіон та рекордсмен світу та Європи з важкої атлетики, усе життя він займався у тренера Миколи Новосадюка, виступаючи за товариство "Динамо". Зоряний час Валерія Устюжина припав на 70-ті роки. Завдяки його "золоту" збірна СРСР у 1974 році у столиці Філіппін Манілі виборола командну першість на чемпіонаті світу. Упродовж кількох останніх років жив у Росії, де доглядав за хворою матір’ю. Менше, ніж за рік до смерті повернувся до Рівного...

Вільям ШЕВЧУК, телеведучий
Легендарного ведучого телеканалу “Рівне 1”, автора програми "Строкатий Цеппелін" Вільяма Шевчука знайшли мертвим удома 22 листопада. Він був одним із найстаріших працівників Першого місцевого. На телебачення прийшов завдяки друзям у 1996-му й залишився там… майже на 15 років. Телевізійну кар’єру розпочав зі створення програми "Мотор-Ревю", у якій розповідав про автомотоспорт. У рамках програми вперше за час існування телеканалу впровадив "живий" коментар автоперегонів у режимі прямого ефіру. Наступний проект — програма "Авторама" — також користувався заслуженим авторитетом. Найбільшого успіху досяг в авторській програмі про класичну рок-музику і джаз "Строкатий Цеппелін" та в популярній програмі "Чоловічі розваги". Вів програми "малих форм” — "Хроніка дня" та "Прес-Погляд".

Каленик ШУЛЬЖУК, науковець
Упродовж сорока років Каленик Шульжук, уродженець села Погоріловка Березнівського району, звідки родом і покійний народний депутат Василь Червоній, очолював кафедру української мови РДГУ, який сам свого часу й закінчував. Автор понад 170 наукових праць, він мав чимало титулів — доктор філологічних наук, професор, академік Академії наук вищої школи України, заслужений працівник освіти України. Незадовго до смерті численні випускники різних років, друзі, рідні та колеги-науковці вітали Каленика Федоровича з 70-річним ювілеєм...

Ігор ЯКУБЕЦЬ, держслужбовець
37-річного Ігоря Якубця знайшли мертвим у березні в квартирі одного з будинків на вулиці Княгині Ольги у Рівному. Причиною його загибелі відразу після трагедії назвали витік газу, який виник через несправність газової колонки. Упродовж останніх років Ігор Якубець працював начальником головного управління праці та соцзахисту населення облдержадміністрації. До того очолював Рівненський центр науково-технічної та економічної інформації, працював керуючим справами обласної ради. На державну службу прийшов з політики: у 90-ті очолював Молодий Рух, працював у газеті “Волинь”, був депутатом обласної ради.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ