Ми у Facebook
27.01.2011, 19:54

Молодий рівненський гурт "Флаєр" презентував альбом "Між містами" [ФОТО]

Про здобутки гурту та особисті взаємини учасників — в ексклюзивному інтерв’ю проекту “Молоді імена РівнОГО”.
“Флаєристи” — одні з небагатьох рівненських гуртів, які вражають своєю працьовитістю. Менш ніж за три роки в активі гурту — два десятки пісень. А ще вагон і маленький візочок планів на майбутнє.




— Хлопці, чи пам’ятаєте, з чого починався ваш гурт?
Артем Пікуза (А.П.): О-о-о! Ту історію краще розповідати нашому фронтмену Євгенію. То його ідея.
Євгеній Старжинський (Є.С.): Ідея створити гурт у мене з’явилась ще у 2007 році. Тоді я не був прихильником року. Починали з двох гітар та фестивалю “Я і гітара”. Спочатку репетирувати в РДГУ, а потім — у Палаці дітей та молоді.

— Брат Юлій одразу був учасником гурту?
Є.С.: Насправді, ні. Інтересу до нашої творчості він спочатку не виявляв. Проте просили його зіграти з нами на презентації гурту. А далі, як кажуть, пішло-поїхало. Певний час склад гурту ще змінювався, а зараз — маємо постійний. Артем, наприклад, потрапив до гурту з другого разу, бо був в армії… Його батько працює зі мною в ПДМі. Сказав: “Син грає на барабанах, забирайте його в гурт”.
А.П.: Отак і живу. Спочатку в армію забрали, а потім у гурт (посміхається — авт.). А взагалі раніше більше вправлявся на трубі. Досвід барабанщика дістав у гурті “Зла мала”.

Є.С.: Талант Артема ми вже на одному з концертів використовували. Під час виступу одну пісню він грав і на барабанах, і на трубі. Важко, але цікаво. Людина-оркестр! А Івана ми знайшли в соціальних мережах. Грав на звичайній гітарі, а довелося перекваліфікуватися в басиста.
— Пам’ятаєте, коли з’явилася перша пісня?
Є.С.: Давно! Взагалі писати пісні з самого початку виходило у брата та батька. Але поступово гарно почало виходити у мене. Яка була першою — не згадаю. На рівні віршів і мотивів маємо кілька десятків пісень. Зіграних і записаних — менше половини. Двадцять-двадцять п’ять… Втім… Швидше за все, першою була пісня “Листи”.

— Триріччя гурту відзначили виходом свого першого альбому “Між містами”. Скільки часу працювали над ним?
Іван Вільгота (І.В.): Взагалі-то у 2009-му ми зробили невеличкий реліз — інтернет-альбом “Весна”. Три записані пісні об’єднали в один умовний диск.
Є.С.: Робота над “Між містами” зайняла близько шести місяців. Причому інтенсивність праці у різні часи змінювалась. Під завісу — працювали нон-стоп, закинули навчання, позбавили себе вільного часу. Останню пісню “Портрет” перезаписували разів сім, а одного разу готовий альбом навіть довелося рятувати зі згорілого комп’ютера. Та зараз маємо новенький альбом. Він об’єднав 14 композицій. Але чи не найпопулярнішою нині є пісня Вані “Я не знаю, де ти”.





На правах реклами