Ми у Facebook
09.03.2011, 18:24

Вибір "ОГО". Головний хореограф Рівного - Наталія СТОРОЖУК

Статус: керівник Школи сучасної хореографії Рівненського міського Палацу дітей та молоді
Наталія Сторожук — людина, ім’я якої стало синонімом сучасного танцю в Рівному. Це підсумок її багаторічної роботи керівником Школи сучасної хореографії Рівненського міського Палацу дітей та молоді. Вихованцям ШСХ хореограф віддає всю душу та творче натхнення, тож не дивно, що про Зразковий ансамбль сучасного танцю "Light" та Народний ансамбль сучасного танцю "Light Dance Company" знають не лише у Рівному та на теренах України, а й поза її межами.

Наталія Сторожук була однією з тих, хто доклав чимало зусиль, аби в 1994 році в нашому ПДМ народилась Школа сучасної хореографії. З того часу талановитий хореограф викладає молодим обдарованим рівнянам такі стилі, як jazz-modern, contemporary, modern dance, street jazz, acrobatic dance, tapdance тощо.

— Щороку в нас навчається понад 200 учнів, — розповідає пані Наталія. — Відбулося вже 8 випусків професійних танцюристів із початку існування школи. Восьмеро наших вихованців стали її викладачами, а, наприклад, Дмитро Кондратюк танцює у колективі "Київ модерн-балет".
Життя з мистецтвом жінка пов'язала ще в юності. У 1990 році закінчила Луганське державне музичне училище, а в 1996 році — Рівненський державний інститут культури. Одночасно з роботою в ШСХ, Наталія Геннадіївна заочно закінчила Міжнародну школу сучасної хореографії "Vortex", паралельно відточуючи професіоналізм на міжнародних майстер-класах.

За високі результати та показники в роботі Наталія Сторожук нагороджена Почесною грамотою Міністерства освіти і науки України, Почесною грамотою Кабінету Міністрів України, а в 2003 році їй присвоєно звання "Відмінник освіти України".

Наталія Геннадіївна — справжній генератор ідей, які творчо реалізує в авторських постановках. Нині це близько 50 танцювальних композицій діючого репертуару "Light Dance Company": сольні номери та дуети, сюжетні танці та масові постановки.

Не збирається зупинятися на досягнутому хореограф і надалі. На часі постановка першого в Західній Україні танцювального спектаклю. У програмі — хореографічні номери та вокальні партії. Побачити його рівняни зможуть уже влітку. Аналогів рівненському шоу поки що немає, що й не дивно!





На правах реклами