Ми у Facebook
15.03.2011, 12:02

У Здолбунові пропагують енергозбереження

Із січня 2011 року в Здолбунові стартував проект "Підвищення обізнаності населення про енергозбереження". Проект здійснюється ГО "Фізкультурно-оздоровчий реабілітаційний клуб "ТОНУС".

Цей проект реалізовується за фінансової підтримки Програми малих грантів Міжнародного екологічного фонду (ПМГ/ГЕФ) Програми Розвитку ООН (ПРООН) в Україні. Ще одним стратегічним партнером проекту виступила Здолбунівська міська рада.

Меморандум про співпрацю у даному проекті між головою ФОРК "ТОНУС" Олегом Панасюком та директором Представництва Програми Розвитку ООН Рікардом Рігером був підписаний в кінці минулого року. Офіційно стартував проект після візиту до Здолбунова трьох представників ПРООН на чолі із національним координатором пані Світланою Нігородовою. У ході робочої поїздки відбулася презентація проекту в залі засідань міської ради, зустріч із активом проекту та міським головою Здолбунова Ігорем Ольшевським. До речі, після розмови із чільником міста представники ПРООН зауважили, що не так часто можна побачити таке порозуміння й співпрацю влади й громадських організацій.

Директор проекту Олег Панасюк, голова ГО ФОРК "ТОНУС", депутат Здолбунівської районнох ради, розповів:
"У рамках проекту передбачено інформування населення про важливість енергозбереження та використання в побуті енергозберігаючих технологій. Заплановано провести два інформаційні семінари, конкурс молодіжних проектів з енергоефективності "Енергія і середовище-2011", цикл презентаційних заходів для старшокласників району, виготовлення і розповсюдження інформаційних матеріалів.

Одним із важливих заходів проекту є заміна вікон у двох дитячих садочках Здолбунова. Приміщення дитячих садочків будувалися у 50-70-х роках минулого століття. Зокрема, більшість вікон має великі розміри, що в перерахунку на кількість вікон дає надзвичайно велику площу охолодження.

На жаль, ще 75% всіх вікон у цих закладах перебувають у вкрай незадовільному стані, потребують капітального ремонту. Заміна старих дерев’яних, що відслужили своє, вікон дозволить відчути значну економію тепла, й, відповідно, коштів, за рахунок споживання менших обсягів природного газу для опалення. Це в свою чергу зменшить викиди в навколишнє середовище й автоматично знизить використання невідновлюваних енергетичних ресурсів. Впровадження проекту матиме не лише екологічний, економічний, а й соціальний ефект. Адже в закладах покращиться внутрішній мікроклімат для дітей та персоналу".






На правах реклами