Ми у Facebook
17.03.2011, 15:52

19 березня Місяць наблизиться до Землі. Чим це загрожує?

В Україні — паніка: 19 березня Місяць підійде до Землі на рекордно близьку відстань — 356,6 тис. км (в середньому 384 тис.). І його можна буде розглянути в деталях неозброєним оком. В інтернеті вже розповзлися історії про те, що кожного разу, коли траплялося таке зближення, слідувала катастрофа.
Нібито саме через це в 1992 році на США обрушився ураган Ендрю, який знищив Багамські острови та узбережжя Флориди. А в 2005-му трапився землетрус у Пакистані, який вбив більше 70 тис. чоловік. До речі, японський землетрус теж багато хто пов'язує з наближенням Місяця — мовляв, якщо 11 березня так трусонуло, то чого ж чекати 19-го — в самий пік зближення?

Паніка з інтернету перекочувала і на вулиці: дехто каже, що 19 березня з дому — ні ногою. Пише СЕГОДНЯ.

Але вчені запевняють, що зв'язки між наближенням Місяця до Землі і ураганами з цунамі не існує. "Це відбувається регулярно: 2 серпня, 28 вересня і 26 листопада Місяць наблизиться на майже таку ж відстань", — говорить астроном Прикарпатського університету Іван Климишин.

— Катаклізми і наближення Місяця ніяк не пов'язані, — погоджується Валерій Клещонок з Астрономічної обсерваторії КНУ ім. Шевченка. — Максимум — припливи і відливи будуть трохи більше.
Але є й інші думки. Американський астроном Річард Нолл вважає, що в момент зближення Землі і Місяця можуть відбуватися непередбачені зміни магнітних полів двох планет, що здатне спровокувати шторми, вулканічну активність і землетрус.

Зате астрологи не сумніваються: саме Місяць став причиною катаклізмів у Японії.

— Стихія Місяця — вода, а символ країни Висхідного Сонця — Овен. Тому не випадково постраждала Японія — і саме від цунамі, — каже Влад Росс. — Вплив Місяця починається задовго до 19 березня. А вже 19 березня напруга піде на спад — поштовхи в Японії припиняться.

Відчують вплив Місяця, на думку астрологів, і люди: у активних буде приплив сил, а в спокійних — їх занепад. Але особливим випробуванням 19 березня стане для жінок, запевняють прихильники ведичної віри (сучасні язичники).

— У цей день жінки будуть керуватися емоціями, а не логікою. "Прокинуться" всі глибинні страхи. Жінки повинні бути максимально обережними, — каже волхв Святогор Магур.

Джерело: СЕГОДНЯ





На правах реклами