Ми у Facebook
18.04.2011, 09:42

У Монако знайшли нерухомість українських чиновників на мільйони євро

У Монако мають свої квартири чи будинки усі найбагатші українські чиновники. Подейкують, що й Черновецький має там хатинку.
Журналісти ТСН дізналися, як в Монако осідають мільйони українських чиновників. Щоправда, настільки приватно, що навіть у мікро-державі знайти їх дуже важко.

Місцева ріелторка Маша сміливо перелічує заморських гостей, котрих зустрічала у цих краях - Ван Дамм, Бійонсе, Джейзі. Про українських гостей каже дуже акуратно.

"У мене є дуже багато друзів з України, просто я не можу їх назвати. Якщо вони мене побачать, я боюся, що в мене потім будуть проблеми", - пояснила вона.

Сто тисяч за квадратний метр житла - це мінімум у Монако, - країні, де вимиті шампунем вулиці, неймовірні краєвиди лазурного узбережжя, казино, тотальне вихваляння статками і особливе відчуття безпеки. Монако занесений у книгу рекордів Гінесса за кількість камер відеоспостережень.

"Тут живуть ваші мільярдери українські", - розповів колекціонер та галерист Георгій Хаценков.

"Та ж Ірена Кільчицька казала, що у неї є нерухомість у Франції. В принципі немає нічого в цьому поганого, їй подобається там жити, вона там багато часу проводить. Леонід Черновецький теж наче хатинку у королівстві має", - розповів депутат Київради Корпунцов.

"У десятки, хто є у списку багатих журналу Forbes, мають там будинки, як не будинки, то квартири", - розповів Олег Ляшко.

Нагадаємо, у рейтингу українських багатіїв за версією Forbes опинилося 8 мільярдерів, серед яких лідирує Рінат Ахметов зі статками у 16 мільярдів.

Сукупні статки 100 найбагатших українців становлять 56 мільярдів доларів.

6-8 місце в рейтингу займають аграрні мільярдери - власник "Миронівського хлібопродукту" Юрій Косюк (1,5 мільярда), власник "Кернел груп" Андрій Веревський (1,1 мільярда), голова ради директорів агрохолдингу "Авангард" Олег Бахматюк (1 мільярд).

Статок Дмитра Фірташа український Forbes оцінив в 996 мільйонів доларів, Олександра Ярославського - 958 мільйонів, Петра Порошенка - 866 мільйонів, Сергія Тігіпка - 827 мільйонів, Леоніда Черновецького - 745 мільйонів, Олега Мкртчана - 694 мільйонів, Сергія Тарути - 694 мільйонів.

Глава СБУ Валерій Хорошковський займає 23 місце в рейтингу з 426 млн дол., віце-прем'єр Борис Колесников - 42-й з 230 мільйонами, а ще один віце-прем'єр Андрій Клюєв - 43-й з 225 мільйонами. При цьому його брат Сергій займає 41-е місце в рейтингу з 232 мільйонами доларів.

Джерело: ТСН





На правах реклами