Ми у Facebook
19.04.2011, 11:34

Ремонт доріг Рівненщини "тягне" майже на мільярд

Отримали значно більше грошей на ремонт доріг у Рівненській області, аніж сподівалися. Не встигли депутати облради розподілити 20 мільйонів гривень субвенції з держбюджету, як на рахунки прийшло іще 57. Крім того 17 мільйонів гривень на ремонти знайшли в обласному бюджеті.
Гроші, які надійшли розподілять між районами області, залежно від протяжності доріг у кожному з них. Перелік пропозицій надали селищні та районні ради, а обласні обранці мають їх затвердити. 47% цієї субвенції виділять на капітальні ремонти і 52% - на поточні.

Втім, за словами начальника обласного управління з питань капітального будівництва Юрія Сідлецького, навіть виділених 77 та своїх 17 мільйонів гривень для ремонту доріг Рівненщини замало.

- Наші райони подали пропозицій на 700 млн, - каже Юрій Сідлецький. - Цей перелік ми подали на обґрунтування і обговорення. Фактично служби автомобільних доріг отримують субвенцію, здійснюють роботи і слідкують за їх виконанням.

Як саме розподіляти кошти (ремонтувати якусь частину кількох чи повністю одну), за словами пана Сідлецького, вирішуватимуть на місцях. Адже, наприклад, кошторисна вартість дороги в Демидівському районі становить 6 млн 121 тис грн, а на її ремонт виділено лише 400 тис.

- Кожен район сам вибирає дорогу, на яку витратить кошти, ми на цей процес не впливаємо. Можемо лише рекомендувати деякі дороги, які на нашу точку зору мають важливе значення для населеного пункту, наприклад дорога до школи, цвинтаря, лікарні. Але визначаються безпосередньо на місцях, - каже начальник управління.
Остаточний перелік доріг, які ремонтуватимуть за державний кошт, затвердять на сесії обласної ради 22 квітня.





На правах реклами