Ми у Facebook
20.04.2011, 12:03

Готуємося до свята: 10 фактів, які ви не знали про яйце

Цікавинки та секрети, які ви не знали про яйце.
1. У найбільшому курячому яйці було п’ять жовтків, а об’єм по вертикалі — 31 см. Найважче яйце у світі важило 454 грами — приблизно в шість разів важче середнього курячого яйця.

2. Курка-несучка приносить 250-300 яєць у рік і їй потрібно 24-26 годин, щоб знести яйце. Через 30 хвилин вона починає знову.

3. Щоб зробити яйце-стрибунець, покладіть його в склянку з оцтом. Через 2-3 дні оцтова кислота розчинить тверду кальцієву шкарлупу. Після такої процедури яйце не зламається після падіння з висоти 10-12 см.

4. Вам знадобиться п’ять перепелиних яєць, щоб одержати всі поживні властивості одного середнього курячого яйця.

5. Найбільший омлет у світі зробив у Мадриді шеф Карлос Фернандез. Його зробили з 5000 яєць, і він важив 599 кг.

6. Якщо яйце випадково впаде на килим, рясно посипте це місце сіллю, щоб його легше було очистити.

7. На поверхні середньої яєчної шкарлупи 17000 малесеньких пор. Через них яйце всмоктує запахи. Якщо зберігати їх у коробці, вони довше залишаються свіжими.

8. У китайській культурі яйце — символ життя. При народженні дитини родина фарбує яйця в червоний колір, колір щастя. Вважається, що це приносить удачу немовляті.

9. У порівнянні з курячим яйцем качині яйця крупніші, у них більше жиру і більше смаку. Вони добре підходять для випічки і суфле.

10. Дослідження показало, що люди зі здоровою дієтою можуть з’їдати по яйцю в день, і рівень холестерину в крові не підніметься.

Як правильно варити яйця





На правах реклами