20.04.2011, 09:09
Готуємося до свята: унікальні рецепти пасок
За кілька днів — Великдень. Настав час пекти великодній хліб. Ми підготували найсмачніші рецепти пасок для вашого святкового столу.
Ексклюзивний рецепт паски від кухарки з Гощанського району Лесі Садовнік
1 л молока, 10 жовтків, склянка олії, 100 г дріжджів, 100 г вершкового масла, 1 л цукру, 2 кг борошна, родзинки чи горіхи за смаком.
Молоко треба скип’ятити та зачекати, поки воно трохи охолоне. Тим часом перетираємо цурок із жовтками. Додаємо цю суміш до молока. Туди ж кладемо масло і вливаємо олію. Суміш розмішуємо. Після цього додаємо дріжджі та ще раз ретельно перемішуємо. Отриману суміш залишаємо бродити на 3 години. Далі поступово додаємо до неї просіяне борошно і починаємо замішувати тісто. За бажанням можна додати родзинок чи горіхів. Тісто не повинно бути тугим. Його слід місити до того часу, поки воно не почне відставати від рук. Далі заповнюємо тістом третину форми і залишаємо його, щоб підійшло. Залежно від температури у приміщенні це займе від години до двох. Зверху тісто мажемо жовтком і ставимо у піч чи духовку.
Паска “Великодня”
1 кг борошна, 0,5 л молока, 100 г дріжджів, 200 г вершкового масла, 2-3 ст. ложки олії, 10 жовтків, 0,5 чайної ложки солі, сік лимонний, цедра, 200 г цукру, 50 г спирту (горілки), 100 г родзинок, 20 г ванільного цукру.
Дріжджі розвести у теплому молоці з 1 столовою ложкою цукру і 3 столовими ложками борошна. Дати цій суміші трохи постояти, потім влити її у посуд з борошном, додати розтерті з цукром жовтки, посолити і ретельно замісити. Місити до появи пухирців у тісті і тоді влити розтоплене масло і знову добре перемісити, щоб тісто увібрало жир, і додати промиті родзинки, цедру, олію, спирт. Вимісивши, накрити і поставити, щоб підійшло. Коли тісто збільшиться в об’ємі удвічі, ставимо його у форми, прикрашаємо прикрасами з прісного тіста, і залишаємо його на 30-40 хвилин, щоб підійшло. Після цього змазуємо тісто яйцем і ставимо у гарячу духовку (200 градусів) на 45 хвилин. Готовий виріб змащується цукровим сиропом або поливою і прикрашається різнокольоровими посипками.
Більше рецептів
1 л молока, 10 жовтків, склянка олії, 100 г дріжджів, 100 г вершкового масла, 1 л цукру, 2 кг борошна, родзинки чи горіхи за смаком.
Молоко треба скип’ятити та зачекати, поки воно трохи охолоне. Тим часом перетираємо цурок із жовтками. Додаємо цю суміш до молока. Туди ж кладемо масло і вливаємо олію. Суміш розмішуємо. Після цього додаємо дріжджі та ще раз ретельно перемішуємо. Отриману суміш залишаємо бродити на 3 години. Далі поступово додаємо до неї просіяне борошно і починаємо замішувати тісто. За бажанням можна додати родзинок чи горіхів. Тісто не повинно бути тугим. Його слід місити до того часу, поки воно не почне відставати від рук. Далі заповнюємо тістом третину форми і залишаємо його, щоб підійшло. Залежно від температури у приміщенні це займе від години до двох. Зверху тісто мажемо жовтком і ставимо у піч чи духовку.
Паска “Великодня”
1 кг борошна, 0,5 л молока, 100 г дріжджів, 200 г вершкового масла, 2-3 ст. ложки олії, 10 жовтків, 0,5 чайної ложки солі, сік лимонний, цедра, 200 г цукру, 50 г спирту (горілки), 100 г родзинок, 20 г ванільного цукру.
Дріжджі розвести у теплому молоці з 1 столовою ложкою цукру і 3 столовими ложками борошна. Дати цій суміші трохи постояти, потім влити її у посуд з борошном, додати розтерті з цукром жовтки, посолити і ретельно замісити. Місити до появи пухирців у тісті і тоді влити розтоплене масло і знову добре перемісити, щоб тісто увібрало жир, і додати промиті родзинки, цедру, олію, спирт. Вимісивши, накрити і поставити, щоб підійшло. Коли тісто збільшиться в об’ємі удвічі, ставимо його у форми, прикрашаємо прикрасами з прісного тіста, і залишаємо його на 30-40 хвилин, щоб підійшло. Після цього змазуємо тісто яйцем і ставимо у гарячу духовку (200 градусів) на 45 хвилин. Готовий виріб змащується цукровим сиропом або поливою і прикрашається різнокольоровими посипками.
Більше рецептів
Категорія: Новини > Споживач
Автор: Переглядів: 10047Інші статті рубрики:
Як приготувати смачну паску: корисні поради для господині
Ось простий рецепт для приготування паски, традиційного українського святкового десерту.
переглядів: 215
Дорожче ніж торік: Скільки коштуватиме великодній кошик у 2024
Традиційні наїдки, що входять до складу великоднього кошика українця обійдуться на на 17,6 % дорожче ніж торік.
переглядів: 286
Нові цілі та терплячість: астропрогноз на середу
Дізнайтеся, що вам підготували зорі на 17 квітня.
переглядів: 378
Хрусткі картопляні вафлі: готуємо смакоту за 20 хвилин
Якщо ви не знаєте, чим урізноманітнити своє меню, а звичні страви з картоплі вам вже набридли, спробуйте зробити картопляні вафлі.
переглядів: 426
Сезон комах-паразитів: як вберегти себе від кліщів?
Сезон кліщів розпочато: піки активності щороку припадають на квітень-травень та серпень-вересень. Ці невеликі створіння можуть переносити збудників як вірусних, так і бактеріальних захворювань.
переглядів: 957