Ми у Facebook
20.04.2011, 13:09

Будівельна галузь Рівненщини переживає колапс, — експерт

Будівельники не можуть отримати дозвільні документи. Експерти кажуть: причина — нове законодавство.
"Будівельна галузь в Україні на сьогодні фактично заблокована. Дозвільні інстанції відмовляють людям, які хочуть розпочати або здати будівництво, у прийомі документів", — повідомив народний депутат України, член парламентського комітету з питань будівництва, містобудування та ЖКХ Віктор МАТЧУК.

Як пояснив депутат, кризова ситуація виникла внаслідок того, що набрав чинності новий закон "Про регулювання містобудівної діяльності", але уряд до цього часу не розробив нових порядків для його виконання.

"Закон підписаний президентом і він вступив у дію. Це значить, що старі порядки вже не діють, а нові Кабінетом міністрів не розроблені. В результаті люди (приватна або юридична особа) на практиці стикаються з такою ситуацією, що їм просто відмовляють у прийомі документів. Це стосується початку та здачі в експлуатацію будь-якого об’єкта – житлового дому, багатоквартирного будинку, магазинчика, кафе", — розповів Віктор МАТЧУК.

Будівельники Рівненщини не вважають, що ситуація загрозлива, однак погоджуються: проблема існує.

"Нові правила вже розробили, проте у цьому колапсі ще не всі орієнтуються що і до чого. Ці труднощі можуть вирішитись за місяць-півтора, коли усі працівники дозвільних інстанцій отримають чіткі роз’яснення нових правил роботи. Нині багато хто з них просто боїться зробити якусь помилку, що призводить до затримки у вирішення питань.
У Рівному та області ця проблема відносна. Ніколи такого не було, щоб усі дозволи на будівництво видавались за кілька днів", — зауважив голова правління ГО "Асоціація працівників будівельної галузі м. Рівне" Ігор Мічуда.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ