Ми у Facebook
05.05.2011, 17:07

Рівненський довгобуд "Золота підкова" дочекався грошей?

Шостий рік у чергах, пошуки винних, обіцянки й чергове відтермінування отримання квартир. Такі перипетії рівнян-інвесторів житлового комплексу "Золота підкова". Минуло три місяці з моменту, коли їх представники виступали на сесії Рівненської міської ради, і ось питання ніби зрушило з мертвої точки.
Профінансувати добудову першої черги "Золотої підкови" погодився банк "Київ". Зокрема, однією з умов такого фінансування було здешевлення будівництва. Тому тут зменшили навантаження по технічних умовах — водопостачанню, каналізації, газу, теплу. Також місто відмовилося від декількох квартир, які мали безкоштовно передаватися Рівному. Це також дає можливість здешевити ціну квадратного метра у "Золотій підкові".

— Оскільки мова йде про стосунки з приватною організацією, то якби це зробив сам начальник УКБ, та це був би кримінал. Тому ми провели це через сесію, щоб убезпечити керівника від кримінального переслідування, — пояснив міський голова Рівного Володимир ХОМКО.

Була “Золота підкова” — стала “Еліта-Центр”

За його словами, після травневих свят буде підписана відповідна угода з банком "Київ". До того часу банк визначить, хто саме буде добудовувати об’єкт. На ці роботи є два претенденти, але які це саме організації — наразі не розголошується.

МММ по-рівненськи: чи отримають люди квартири у житловому комплексі "Золота підкова"

— Фірма, яка погодиться, буде добудовувати за фінансування банком "Київ", а ті квартири, що лишилися, будуть продавати. Таким чином банк, як мінімум, поверне собі кредит, який видавав тій комерційній структурі, що починала будівництво, — продовжив мер. — Другу чергу ще не починали, тому там легше. Якщо знайдеться забудовник, він її зробить. Але не думаю, що в найближчий час, бо у місті ж практично не продаються нові квартири.

До теми:
На Рівненщині відновлюють житлове будівництво

У Рівному молодіжне будівництво - для пенсіонерів





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ