Ми у Facebook
04.06.2011, 15:59

Де відпочити на Рівненщині: місця, ціни, послуги [ОГЛЯД]

Розпочався сезон відпусток. На жаль, не кожен з нас може дозволити собі відпустку на морі. Чи то через нестачу часу, чи то через нестачу коштів. Для багатьох рівнян хорошим вирішенням таких "літніх" проблем стане відпочинок на Рівненщині.
Обирати, як виявилось, є з чого. Найбільш популярними для літнього дозвілля в області і досі залишаються оздоровчі комплекси та туристичні бази на березі річок та водосховищ. Кореспондент OGO.ua цікавилась, скільки цьогоріч коштуватиме відпочинок на Рівненщині.

Більшість туристичних баз до сезону приготувались. Ціни на проживання піднялись у середньому на 15-20%. Обумовлені такі цифри підвищенням цін на енергоносії. Та незважаючи на це, деякі бази відпочинку цього року запропонують своїм гостям нові види послуг, а для дітей - цікаві розваги.

Відпочинок на Білому озері подорожчав на 10 гривень
Не меншою популярністю користується сезонний реабілітаційно-оздоровчий комплекс "Біле озеро", що у Володимирецькому районі. Біле озеро по праву називають перлиною Українського Полісся. Друге за площею (4,5 тис.кв.м) в Рівненській області.



Відпочинок тут цього року подорожчав на 10 гривень. Як розповідає директор комплексу Леонід Будь, причиною цьому послугувало підвищення цін на електроенергію.

На території комплексу функціонують 86 будинків, кожен з яких вміщає 2-3 людини. Одна доба проживання в таких будиночках для однієї особи коштуватиме 63 гривні, разом з триразовим харчуванням — 150 гривень за добу. Сезон оздоровлення почався з 1-го червня та вже традиційно триватиме до 1-го вересня.

"Чорне озеро" за раз приймає до 50 людей
Також у тому ж таки Володимирецькому районі функціонує база відпочинку на Воронківському озері. Відпочивальників там приймають з 1-го червня. Як розповідає директор туристичної бази, приватний підприємець Світлана Соболєва, відпочинок цьогоріч суттєво не подорожчав. Якщо минулого року одній людині за добу потрібно було сплатити 45 гривень, то цьогоріч місце коштуватиме 50 гривень.

— Наша туристична база розташована на березі озера Воронки, більш відомого в народі як "Чорне озеро". За чотири роки в нас вже є постійні клієнти, загалом за один раз ми можемо прийняти 50 людей. Досить часто приїжджають люди для лікування захворювань шкіри, адже саме озеро має лікувальні властивості (гліцеринова вода). Взагалі ми залежимо від погоди, цього року початок літа теплий, тому вже сьогодні ми приймаємо відпочиваючих. На території бази є власний харчовий блок, волейбольне поле, тенісний корт, також в наявності є декілька катамаранів. Для постійних клієнтів ми робимо знижки. Сама будівля розташована в лісі, за тридцять метрів від озера. Пляж ми вже обстежили, тобто фактично всі приготування вже завершені, — розповідає пані Світлана.

Мисливсько-рибальські бази
Також на Рівненщині функціонують мисливсько-рибальські бази, звичайно, комфорту там менше, проте можливостей активного відпочинку вистачає. Так, наприклад, у с. Товпижин, що за 3 км від Хрінників, відпочиваючих приймає одна з таких турбаз. Для любителів живого відпочинку тут цьогоріч функціонують 3 будинки. Ціни не зросли. Проживання в новому будинку коштуватиме 50 гривень з однієї людини за добу. У двох інших — 35 гривень за добу.



Звичайно, таких умов, як, наприклад, на Білому озері не створено. Харчового блоку на території немає. Як розповідають на самій базі, найбільше людей тут, звичайно, у вихідні. Найчастіше сюди приїжджають порибалити, і все рідше відпочивають сім'ями.
Загалом на Рівненщині функціонує більше, ніж 30 місць, де можна не тільки відпочити, а й оздоровитись.

Доба на Світязі — від 60 до 200 гривень

Відпочинок на Світязі цього року подорожчає майже на 30%. Уже з 10-го червня на озері Світязь офіційно прийматимуть відпочиваючих. Від якості проживання залежить вартість відпочинку. Цього сезону вона — від 60 до 200 гривень за добу. За повний комфорт доведеться сплатити ще більше. Однак тут у розпал сезону жодна база відпочинку не буває порожня.

— Сьогодні ми маємо кінний клуб, – розповів перший заступник голови Шацької райдержадміністрації Віктор Плейтух. – Також велосипедні екскурсії, екскурсії на байдарках, автобусні екскурсії не тільки по району, але й у визначні місця Волинської області, які надають наші місцеві підприємці.



Також заступник голови нагадує, що Шацькі озера – це зона національного природного парку, в’їзд для відпочивальників на територію буде платний – 10 гривень з автомобіля і ще гривня з людини. Від сплати таких внесків звільнятимуться лише неповнолітні, пенсіонери, чорнобильці та інваліди. Гроші, кажуть, будуть спрямовані на благоустрій паркової зони.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ