Ми у Facebook
08.06.2011, 11:22

Рівнянин вдень ремонтує лічильники, а ввечері пише кіносценарії [+Фото]

Талановита людина — талановита в усьому. Цю істину підтвердив 29-річний електромонтер з Рівного Віталій Райнюк, що став лауреатом Всеукраїнського літературного конкурсу "Коронація слова" у категорії “Кіносценарії”.
Журі конкурсу нагородило хлопця за кінопародію "Переможці, або В бій ідуть одні дівчата (Третя частина)".

Свої перші спроби писати Віталій розпочав після служби в армії. У 2005 році, влаштувавшись на роботу електромонтером у ПАТ “AES Рівнеобленерго”, він не закинув улюблену справу, а продовжував присвячувати їй увесь свій вільний час. Згодом, дізнавшись про конкурс “Коронація слова”, хлопець вирішив надіслати туди свої роботи. Спершу, у 2007 році, ніякої відзнаки Віталій Райнюк не здобув, але не розчарувався, і вже 2008 року вперше став лауреатом конкурсу у категорії “П'єси” за твір “Божевільна бригада”. Наступної відзнаки довелося чекати більше двох років — диплом лауреата Віталій отримав за сценарій кінопародії на тему Другої світової війни "Переможці, або В бій ідуть одні дівчата", головними героями якої стали не солдати, а дві дівчини.

— Тема Другої світової війни зараз є актуальною, — розповідає рівнянин, лауреат “Коронації слова” Віталій Райнюк. — А кінопародія, на мою думку, є досить перспективним жанром.



Талановитий електромонтер додає, що пише кіносценарії пародій не лише на радянські фільми, а й на російські та американські.

Щодо планів на майбутнє, Віталій зазначив, що й надалі планує надсилати свої роботи на “Коронацію слова” та інші українські та російські конкурси, а також на рівненський кінофестиваль “DVERY”.

На роботі про Віталія Райнюка говорять як про дуже скромну і добру людину, і гарного працівника.



— Він дуже скромний такий, ніколи не хвалився своїми успіхами, — говорить провідний інженер ПАТ "AES Рівнеобленерго” Павло Чуприна. — Сам ніколи не приносив своїх робіт, не просив почитати. Уже нам доводилось просити його дати почитати нам його твори.

Павло Чуприна зауважив, що творчість Віталія ніяк не впливає на якість його роботи, і відзначив, що він є дуже хорошим спеціалістом.





На правах реклами