Ми у Facebook
10.06.2011, 11:50

У Хрінниках загинуло 200 кілограмів риби

Фото rivnepost.rv.ua

Як відзвітували чиновники на останньому засіданні комісії з питань техногенної та екологічної безпеки, сталося це через те, що у водойму потрапили міндобрива, які на замовлення сільськогосподарського підприємства «Агро-Експрес-Сервіс» розсіювали з літака над полями, що знаходяться поряд.
Представники Державної екологічної інспекції дещо пізніше підтвердили перевищення у взятих з водосховища проб вмісту неорганіки, щоправда, кажуть, достеменно невідомо, чи риба загинула саме через це.

— Загинула риба розміром 5-10 см, яка плаває у верхніх шарах води, — розповідає начальник Державної екологічної інспекції в області Олександр Чабанюк. — Однак сказати, що саме розпилювання добрив спричинило смерть риби, ми зараз не можемо, оскільки для цього потрібно проводити ґрунтовне розслідування. До того ж в той день була спека, рибі могло бракувати кисню. Тобто ці два фактори й могли призвести до такого наслідку. Втім, для такого великого плеса як Хрінницьке водосховище загибель 200 кілограмів риби — не екологічна катастрофа. На сьогодні всі наслідки ліквідовані і загрози вже немає.

Джерело: rivnepost.rv.ua





На правах реклами