Ми у Facebook
16.06.2011, 10:03

Рівненська журналістська вистава “Пошились у дурні” зібрала аншлаг [Фото+Відео]

14 червня у Рівненському облмуздрамтеатрі відбулась прем'єра вистави “Пошились у дурні”. “Мармеладом” постановки стала участь рівненських журналістів у головних ролях. Усі сценічні старання не були даремними, адже кошти, виручені від продажу запрошень, будуть передані на лікування онкохворих дітей.
Вистава “Пошились у дурні” за п'єсою Марка Кропивницького у Рівненському обласному музично-драматичному театрі — одна з найстаріших. Постановка вже не раз отримувала нове дихання. Останню постановку Олександра Олексюка актори грають з 2007 року. Втім, переважно на виїзді. А повернули музичну комедію на велику сцену театру заради журналістів, які впродовж двох місяців переймали ази акторської майстерності у професійних лицедіїв. А ті в свою чергу на прем'єрі в масовці їм підіграли, підспівали і підтанцювали.

Усі сценічні старання не були даремними, адже кошти, виручені від продажу запрошень, будуть передані на лікування онкохворих дітей. Журналістський дебют позначився повним аншлагом у залі.

Оксана Жужельська: "Коли закриваються куліси і стихають оплески..."

— Рівняни за запрошеннями звертались у редакції навіть у день прем'єри, телефон розривався від дзвінків, — розповів редактор газети “ОГО” та виконавець ролі Василя Олексій КРИВОШЕЄВ.
Подивитись на результат театрального експерименту прийшли друзі журналістів-акторів, перші мужі області й міста та пересічні рівняни.

Журналістів на сцені навіть одружили
Журналістів на сцені навіть одружили


Уже за мить після початку вистави зал вибухнув реготом, впізнаючи в героях, один за одним, тих, кого звикли бачити на прес-конференціях, у прес-турах, на інтерв'ю, в редакціях — ну ніяк не на сцені. Журналістам вдалося зіграти й страх, і переживання, батьківську та сусідську любов, і кохання...

“Викушайте і будемо доводити діло до краю”
“Викушайте і будемо доводити діло до краю”


— Був дуже здивований і сміявся щиро. Журналістам таки вдалось додати перчинок і достойно зіграти на прем’єрі, — зауважив директор Рівненського облмуздрамтеатру Володимир ПЕТРІВ. — Звичайно, глядач їм пробачив деякі проколи. І так має бути. Вони й так за короткий час зробили велику справу, вжились в образ актора.

Разом із журналістами дебютували на сцені і діти акторів — Дарій Ніколаєв і Андрій Лозовський
Разом із журналістами дебютували на сцені і діти акторів — Дарій Ніколаєв і Андрій Лозовський


У масових сценах вийшли підтримати колег професійні актори театру, ті, які працювали над постановкою і допомагали журналістам впродовж усього репетиційного процесу: Ніна Ніколаєва, Станіслав Лозовський, Сергій Бондарук, В'ячеслав Давидюк, Ігор Ніколаєв, заслужені артисти України Віктор Янчук та Петро Ліснічук.

Юліана ТЕТ: "Апельсинова вистава з міцною табакою"

Оришка Світлана Сирота б'є батькові поклони
Оришка Світлана Сирота б'є батькові поклони


Із вдячності до благодійників маленькі пацієнти онкологічного відділення власноруч виготовили для медійників листівки. Їх на згадку отримали всі задіяні у постановці після прем'єри.



За першу виставу журналісти вже зібрали для онкохворих діток майже 16 тисяч гривень. А вже 20 червня відбудеться друга вистава, куди запросять переважно бізнесменів. Таким чином медійники планують зібрати ще більше коштів.



Приєднатися до цієї доброї справи може кожен. Варто лише переказати кошти на благодійний рахунок акції “Подаруй можливість жити”: 35425001001200 в ГУ ДКУ в Рівненській області, МФО 833017, ЗКПО 03067009, з поміткою “для надання благодійних внесків на лікування дітей онкогематологічного відділення”.

Для вас грали
Кукса — Василь Бурченя (“Вісті Рівненщини”)
Дранко — Сергій Штурхецький (“Рівненський репортер”)
Антон — Сергій Табаков (“Вісті Рівненщини”)
Василь — Олексій Кривошеєв (“ОГО”)
Оришка — Світлана Сирота (“Рівне 1”)
Горпина — Оксана Жужельська (“РТБ”)
Ничипір — Андрій Матвіїв (“Рівне вечірнє”)
Писар — Юрій Дюг (“ОГО”)





На правах реклами