Ми у Facebook
20.06.2011, 13:32

У Рівному відкрилась Всеукраїнська літня школа журналістики

Сумчанка Альона Шестопалова бере участь у Всеукраїнській літній школі журналістики другий рік поспіль

Тридцять один старшокласник із 17 областей України бере участь у Другій всеукраїнській літній школі журналістики Малої академії наук, яка відкрилась 19 червня у Рівному.
Учасники школи — учні 9-10 класів, дійсні члени Малої академії наук. Під час лекцій та практичних занять вони знайомитимуться з особливостями роботи різних видів ЗМІ й специфікою журналістської діяльності, а зустрічі з досвідченими журналістами та редакторами збагатять старшокласників розумінням сучасної практики роботи мас-медіа.

Під час урочистого відкриття Школи, яке відбулось у неділю в Рівненському будинку вчених, її учасників привітали директор Рівненської малої академії наук учнівської молоді Олександр Андреєв, заступники директора Олександр Мазур та Любов Лівандовська, власний кореспондент телеканалу "1+1" у Рівненській області Олександр Курсик та головний редактор Видавничого дому "ОГО" Віталій Голубєв.

Літні школи з різних напрямків знань — новинка в роботі Малої академії наук. Торік такі школи в низці регіонів України було проведено вперше - і досвід виявився вдалим. Відтак, цьогоріч кількість напрямків, за якими відбуватимуться заняття, збільшено, а Рівному вдруге поспіль випала честь приймати в себе майбутніх журналістів.

Цьогоріч базою для занять став Міжнародний економіко-гуманітарний університет імені академіка Степана Дем'янчука. Для учасників літньої школи запланували чимало екскурсій — учні відвідають Острозьку академію і Хмельницьку АЕС, побувають у Луцьку та Дубні, на джерелі Святої Анни і у Гурбах, у Дермані й Почаєві.

Побачене не лише збагатить учнів з різних регіонів уявленням про наш край, а й стане темою для їхніх журналістських матеріалів. Адже кожен учасник школи готуватиме власне портфоліо — своєрідну добірку матеріалів, де знайдуть відображення й враження від Рівненщини.

Щодня учасники літньої школи братимуть участь у конкурсі "Краще фото дня", а за підсумками всього навчання вони підготують спеціальний випуск газети "РМАНУМівський мурашник" – друкованого видання Рівненської Малої академії наук учнівської молоді.

Серед учасників цьогорічної Всеукраїнської літньої школи журналістики у Рівному є й учні, які були учасниками першої такої школи, що відбулась рівно рік тому. Багато хто з них вдало виступає і на багатьох інших заходах і змаганнях, які згуртовують учнівську молодь, схильну до журналістики.

Приміром, учасниця обох літніх шкіл журналістики Альона Шестопалова із Сум цьогоріч уже відвідувала Рівненщину в якості капітана команди "Еспада", що виборола першість на Всеукраїнському турнірі юних журналістів в Острозькій академії.

А рівнянка Наталія Полелюк у складі рівненської команди "Без секретів" виборола на тому самому турнірі почесне друге місце, а крім того — два роки поспіль є призеркою конкурсу учнівських творчих робіт "Я — журналіст!", який проводить Видавничий дім "ОГО" спільно з Національним університетом "Острозька академія", обласним управлінням освіти та науки й Рівненською малою академію наук учнівської молоді.





На правах реклами