Ми у Facebook
28.06.2011, 12:23

Графіті-фест по-рівненськи

Всі відтінки та барви Рівного спробували передати у вигляді графіті молоді художники міста. Відбулося це під час графіті-фесту «Сильне Рівне», що проходив цими вихідними в обласному центрі. Організатором заходу був молодіжний клуб «Тейваз». Проходив він за підтримки Studio 21 та партії «Сильна Україна».
За словами організатора графіті-фесту, голови правління молодіжного клубу «Тейваз» Ірини Десятко, метою заходу є дати можливість молодим талантам розкритися.

- Адже старші не завжди розуміють і оцінюють творчість молодих і вони можуть стати на хибний шлях, - зазначила Ірина Десятко. – Тому дуже важливо щоб молодь мала можливість розкритися. Графіті-фест проходив у місті вперше. Участь у ньому взяли чотири молодих художники, які передавали своє бачення Рівного за допомогою графіті. Відбувся захід за підтримки Studio 21. А генеральним спонсором фесту виступило виробництво мінеральних добрив “УкрТехноФос” та партія “Сильна Україна”.

Малювали графіті чотири молодих художники. А саме Неперевершений Павло, Неповторний Володимир, Незабутній Михайло та Віктор.

На створення образу Рівного художникам знадобилося більше двох годин.

Відтак, Віктор на своєму стенді зобразив хлопчика, який малює, творить Рівне.

- Він уособлює мешканців Рівного в цілому, які самі є творцями свого міста та життя у ньому, - розповів хлопець. – Тому, саме такий сюжет я обрав для свого графіті.

А розважали художників та гостей фестивалю Dj Solifer, Dj Van Beat, Dj Spivakov, Dj Slavianin та Dj Trance.

Як розповів співорганізатор заходу, ведучий Dj Trance, графіті-фести проходять у різних містах України, кожне з яких представляє своїх художників і тематику робіт.

- Тому ми вирішили провести такий захід у Рівному, - каже Dj Trance. – Адже, окрім традиційної культури у місті існують такі напрямки, як графіті, що завжди вважалося андеграунд. Однак, такі нетрадиційні напрямки мистецтва треба, щоб молодь не впадала у відчай, мала можливість самовиразитися і розвиватися.





На правах реклами