Ми у Facebook
04.07.2011, 09:06

У ВНЗ Рівненщини не знають, на скільки "державних" місць можуть розраховувати абітурієнти

Перші абітурієнти вже подали документи на вступ, а кількість "державних" місць у вишах Рівненщини досі невідома. Їх очікують 4-5 липня.
Відсутність інформації про державне замовлення у державних вищих навчальних закладах – головна проблема цьогорічної вступної кампанії. У цьому переконують обласну владу керівники вишів.

Чиновники ж сподіваються, що Міністерство освіти і науки прислухається до прохань з регіону і не буде кардинально "урізати" держзамовлення для Рівненщини.

Як зауважив начальник обласного управління освіти і науки Іван Вєтров, цьогоріч школи випустили на 1 514 одинадцятикласників менше, ніж торік. Саме на стільки (13-14 відсотків) очікують й зменшення кількості державних місць.

Кажуть, на Рівненщині ситуація не критична. Адже у багатьох областях кількість випускників шкіл зменшилась чи не в половину. У зв'язку з цим, освітяни області побоюються: кращі школярі Рівненщини подадуться здобувати вищу освіту саме за межі області. Адже виші інших регіонів залюбки надають нашим випускникам привілеї. Вдаватися до таких же кроків закликають і місцеві навчальні заклади, аби розумовий потенціал не втікав з Рівненщини.





На правах реклами