Ми у Facebook
05.08.2011, 12:41

У Рівному американська молодь танцювала український гопак [+Фото]

Під шалені оплески глядачів та вигуки "Браво" відбувалася концертна програма українського танцювального ансамблю "Громовиця" з міста Чикаго та всесвітньовідомого скрипаля та українця Василя Попадюка. Неймовірна енергія, позитивний запал, талант та складна хореографія — все це вилилося у тригодинний концерт на сцені Палацу дітей та молоді.
Учасники танцювального ансамблю — молоді люди від 17 до 35 років. Їхнє коріння — з України, хоча хтось із них народився вже у США, інші емігрували сюди. Але всі до одного пам’ятають про землю своїх батьків та дідів, розмовляють українською мовою та танцюють національні танці.

"Козачок", "Гопак", "Гуцульська рапсодія", "Полісся" — з такою програмою народних танців різних регіонів України приїхав колектив до рівненського глядача.



Окрім рухливих танцювальних номерів, на головній сцені Палацу дітей та молоді колектив представив і сучасні танці під українську естрадну музику та американські пісні. Особливо тепло та захоплено глядачі спостерігали за ліричним номером під пісню Гайтани та вокаліста гурту "С.К.А.Й" Олега Собчука "Не йди". Оплесками вітали складні підтримки, унікальну хореографію та цікаві постановки. Колориту та певного шарму танцювальним номерам додавали надзвичайно гарні сценічні костюми.

Шквал аплодисменів після кожного свого виступу зривав і скрипаль Василь Попадюк.



— Це найнесподіваніший скрипаль, якого я коли-небудь чула. Він так майстерно переходить від однієї мелодії до іншої, що диву даєшся, — поділилася рівнянка Наталія Ковальчук, яка прийшла на концерт із шестирічним сином.

Талановитий скрипаль зачарував публіку своєю майстерною імпровізацією. Він настільки зливався із музикою, що навіть смичок не витримував сили цієї енергетики: під час швидкого виконання мелодії порвалася струна.

Під час прес-конференції художній керівник ансамблю Роксана Дика-Пилипчак зізналася, що для їхнього колективу Україна — це казка. А через танці вони прагнуть показати свою любов та зацікавлення до українського коріння, поширювати національну культуру та надихати на творчість інших. І таку собі феєричну казку танцюристи створили й для глядачів.



— Мені настільки приємно, що в далекій Америці є люди, які люблять і пам’ятають про Україну. Танці цих молодих людей в українських костюмах подарували мені позитивний настрій. Я від душі раділа, що молодь цінує українські традиції та культуру і робить їх частиною свого життя, — розповіла вчитель української мови та літератури Оксана Петрук.

Танцювальний колектив "Громовиця" відвідує Україну вже вдруге. Вперше до нашої країни учасники ансамблю завітали ще у 2003 році.




6 серпня концерт "Громовиці" побачать у Києві. Потім ансамбль поїде на гастролі до Праги.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ