Ми у Facebook
06.08.2011, 15:18

Школярі сліпнуть через занадто білі сторінки зошитів

Експерти з Укрметртестстандарту протестували цілий ряд різної шкільної продукції і визначили, які зошити небажані для використання дітьми.
Про результати перевірки під час прес-конференції розповіла начальник науково-технічного центру підтвердження відповідності, стандартизації та випробувань продукції легкої промисловості Наталія Попова.

— Підвищена білизна паперу переломлює промені світла, і дитина просто втрачає зір. Саме тому ми з вами бачимо, що до четвертого класу велика частина дітей — в окулярах, це конкретна залежність від білизни паперу, — розповіла експерт.

Купуючи шкільні зошити для дитини, необхідно також звернути увагу на товщину ліній, які утворюють рядки і клітинки: лінія повинна бути товщиною 0,2-0,5 мм, фіолетового, зеленого, блакитного або сірого кольору. При цьому вони повинні бути чітко продруковані.

Занадто білого паперу в зошиті варто уникати, адже його роблять за допомогою люмінесцентних речовин, які дуже шкідливі для зору і погіршують його, радять в УкрТЕСТ. Те ж саме стосується і підручників: якщо білизна сторінки менше або більше встановлених 70-80%, то під час читання дитині доведеться напружувати зір.





На правах реклами