Ми у Facebook
22.08.2011, 08:21

У Рівному відбувся фестиваль індійського мистецтва "Ратха-Ятра" [+Фото]

На майдані Короленка прихильники індійської культури святкували "Ратха-Ятру" 21 серпня з велетенською колісницею та солодощами. Не обійшлося й без традиційних індійських танців і пісень та бодіарту в східному стилі.
Фестивалі для популяризації культури та ведичного вчення останнім часом в Україні відбуваються все частіше. Один з невід’ємних атрибутів святкування - колісниця. В Індії вони можуть сягати кілька десятків метрів висотою, адже символізують божества. Слово "ратха" - означає колісниця, "ятра" = процесія. Відповідно ратха-ятра - це процесія або фестиваль з колісниць.



Ратха-Ятра - один із головних фестивалів в індуїзмі, пов’язаний з божеством Джаганнатха. Основний фестиваль проводиться щорічно у червні або липні в місті Пурі штату Орісса в Індії.





За допомогою цього фестивалю крішнаїти України не тільки відзначають своє свято, а й демонструють, що відпочивати можна без алкоголю, шкідливих звичок. Прихильникам індійської культури підтримувати гармонію душі та тіла допомагають вегетаріанство й особливості ведичної кухні. Благодать індійських богів на святі можна привернути до себе, проте постаратися теж треба.



Під час фестивальної процесії вони тягали колісницю та без упину повторювали священну молитву. Присутніх на святі пригощали солодощами - джаганнатхі, халава, лассі.









На правах реклами