Ми у Facebook
26.08.2011, 14:23

У Рівному учні "Школи універсального журналіста" пробують себе в ролі телеведучих

У Рівному триває навчання у "Школі універсального журналіста", яку проводять Видавничий дім "ОГО" і телерадіокомпанія "Рівне 1". Під час занять одинадцятеро учнів віком від 15 до 22 років вивчають ази роботи журналіста, спілкуються з цікавими гостями й вивчають телевізійну "кухню" зсередини.
- По закінченні навчання очікує нарешті визначитись: чи справді журналістика - це моє, - ділиться очікуваннями учасниця ШУЖ, студентка НаУ "Острозька академія" Людмила Мізюк.



Її колега за навчанням, студент НУВГП Максим Мельничук, у свою чергу, з допомогою ШУЖ планує покращити навички спілкування та ведення переговорів.

- Побачити журналістику зсередини й навчитись правильно ставити запитання, - з такими очікуваннями прийшла на ШУЖ студентка НУВГП Ірина Костюк.



- Дуже цікаво, яким насправді є журналістське життя, - зізнається ще одна учасниця навчання в ШУЖ, цьогорічна випускниця НУВГП Оксана Радкевич.



Організатори навчання прагнуть задовольнити всі різнопланові очікування учнів. Відтак, для них - і лекційні заняття, присвячені особливостям журналістської діяльності, пошуку новин, використанню різноманітних джерел інформації, і численні практичні вправи з техніки інтерв'ю, і майстер-клас відомого тележурналіста, власного кореспондента телеканалу "1 + 1" Олександра Курсика, і психологічний тренінг від випускниці ШУЖ, психолога Марини Роменської, і тренінг з риторики від випускниці ШУЖ, викладача НаУ "Острозька академія" Вікторії Назарук...

Записатися до ШУЖ

А ще з першого дня занять учні ШУЖ долучились до телевізійної "кухні": спочатку вони лише давали інтерв'ю на камеру, але того ж дня дехто і вперше спробував його брати.



Згодом троє учнів Школи взяли участь у зйомці в прямому ефірі телеканалу "Рівне 1" ток-шоу "Телепресклуб", присвяченого 20-річчю Незалежності України.

А у четвер, 25 серпня, усі учні Школи побували з екскурсією в студії Першого місцевого, а згодом - кожен спробував себе у ролі ведучого "Новин Рівного".



Це заняття, за загальним відгуком учнів, було особливо очікуваним і найбільш хвилюючим.

Записатися до ШУЖ



Навчання в ШУЖ іще триває, але учні вже діляться першими висновками, які зробили, відвідавши заняття.

- Ті знання, які можеш тут отримати, можна в подальшому використовувати взагалі у житті, незалежно від того, чи буде воно пов'язане з журналістикою, - каже студент НУВГП Віктор Чугай.

- Прекрасний керівник та колектив, приємна дружня атмосфера - все це дає можливість кожного нового заняття розкритись та отримати щоденну дозу цікавої інформації, - погоджується студентка НУВГП Ірина Костюк.

Більше вражень від ШУЖ - з перших уст

Нинішнє навчання в ШУЖ уже добігає кінця, проте організатори вже нині планують наступний набір. Нову ШУЖ планується провести в жовтні-листопаді. Запис уже розпочався: для цього достатньо зателефонувати (050) 339-39-85 або написати на електронну адресу vg2001@ukr.net - і ви отримаєте більш детальну інформацію.



“Школа універсального журналіста” проводиться у Рівному з 2006 року. За цей час відбулося вже півтора десятка шкіл. З 2011 року ШУЖ проводиться й на базі Національного університету "Острозька академія".





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ