Ми у Facebook
30.08.2011, 10:33

Пішов з життя актор Рівненського облмуздрамтеатру Анатолій Гаврюшенко

29 серпня пішов з життя актор Рівненського обласного українського музично-драматичного театру, народний артист України, чудова і чуйна людина Анатолій Гаврюшенко.
За своє життя Анатолій Якович Гаврюшенко створив сотні яскравих образів. Працював актором драми у Тернопільському, Дрогобицькому, Коломийському, Сумському українських театрах, у Рівненському - з 1966 року.

Анатолій Якович жив театром, він наче злився з його стінами, вріс у сцену. Важко уявити рівненський театр без образів, створених актором у виставах українського та зарубіжного репертуару.

Серед них: Карл Моор – "Розбійники" Ф. Шіллера, Майор – "Дами і гусари" О.Фредро, Кайдаш – "Кайдашева сім'я" І.Нечуя-Левицького, Кавалькадос – "Поцілунок Чаніти" Ю.Мілютіна, Серебряков – "Дядя Ваня" А.Чехова, Полоній – "Гамлет" В.Шекспіра, Каас – "Тіль" Г.Горіна, Командор – "Камінний господар" Лесі Українки, Війт – "Украдене щастя" І.Франка, князь Острозький – "Гальшка Острозька" О.Огоновського, Мультик – "Вечір" О.Дударєва, Фірс – "Вишневий сад" А. Чехова та інші.

Найстарший актор рівненської сцени завжди тримався по-молодечому жваво, сповнений енергії і запалу, підтримував та надихав до творчих звершень колег.

Про театр Анатолій Якович так сказав в одному з інтерв’ю: "Взагалі, те, що я відбувся як актор, — заслуга моїх колег, режисерів. Театр — це велика родина, актори навіть не можуть сказати, з ким вони більше проводять часу — зі справжньою родиною чи з театральною. Треба розуміти, що театр — це не робота біля верстата від восьмої до п’ятої. Хоча офіційно актори мають нормований робочий день, насправді такого немає. Творча робота завжди потребує мобілізації всіх сил у будь-який час. Актор виходить із дому — готується до вистави, входить у театр — вже готовий до гри. Кажуть, що актори в театрі не працюють, вони там служать, а це — вища форма нашої діяльності".

Окрім перевтілень на сцені, Анатолій Гаврюшенко знявся у кількох кінофільмах, але піти з театру у кіно не погодився. Він отримав роль у стрічці "Іванна", "Акваланги на дні", у кінофільмі "Загін спеціального призначення" грав Еріха Коха, його знімали у Рівному та Львові.

Колектив театру висловлює щире співчуття рідним та близьким Актора.





На правах реклами