Ми у Facebook
30.08.2011, 16:15

На Рівненщині затримали злодія. якого міліція розшукувала три роки

За фактами крадіжок порушена кримінальна справа за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка), містить 8 епізодів про викрадення щонайменше 20 000 гривень та трьох мобільних телефонів.
Ця історія взяла свій початок ще у 2008 році, коли працівники міліції за підозрою у скоєнні грабежів затримали непрацюючого жителя Кузнецовська – 21-річного Руслана.

Під час провадження досудового слідства у зазначеній кримінальній справі відносно останнього було обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд. Після скерування кримінальної справи до суду Руслан почав ігнорувати повістки про його виклик на судові слухання, а згодом і зовсім зник.

У зв’язку з цим, у червні 2008 року постановою Кузнецовського міського суду даний громадянин був оголошений у розшук. Відтоді останньому вправно вдавалось уникати зустрічі з представниками закону.

У серпні поточного року працівникам міліції стало відомо про можливе перебування розшукуваного у місті Сарни. У результаті проведених оперативно-розшукових заходів спільно працівниками Кузнецовського МВ та Сарненського РВ УМВС зловмисника затримали.

Під час перевірки на причетність до скоєння інших злочинів оперативники встановили, що Руслан, переховуючись від правосуддя, протягом 2010-2011 років продовжував свій злочинний промисел, і, вчиняючи крадіжки з помешкань громадян, заносив на свій рахунок нові грошові кошти та нові мобільні телефони.

– Усі крадіжки на території міста Кузнецовськ скоювались Русланом схожим почерком, – зазначив начальник Кузнецовського МВ Михайло Пацай. – Спершу він, просячи води чи закурити, потрапляв до житла та входив у довіру до громадян. Згодом, у момент відсутності власників, викрадав гроші, мобільні телефони і безслідно зникав. Крім цього, "гастролер" також скоїв ряд крадіжок на території Володимирецького району.

Наразі Руслан заарештований та перебуває в ізоляторі тимчасового тримання Кузнецовського міськвідділу міліції. Порушена за фактами крадіжок кримінальна справа за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка), містить 8 епізодів про викрадення щонайменше 20 000 гривень та трьох мобільних телефонів.

Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до шести років, тож сьогодні із впевненістю можна стверджувати, що Русланові найближчі кілька років світитиме лише "заґратоване" сонце.





На правах реклами