Ми у Facebook
26.09.2011, 11:13

На Рівненщині — новий рекорд України: найбільша піраміда з кулькових ручок

25 вересня в с.Оженин Острозького району під час святкування Дня села встановили рекорд України — найбільшу піраміду з... кулькових ручок.
Автором проекту став уродженець Острожчини, випускник Оженинської ЗОШ №2 журналіст Олександр Шустерук, який нині працює у Нетішині. Це вже п’ятий рекорд України, автором ідеї якого є пан Олександр. Приміром, не так давно, у червні, з його ініціативи в Національному університеті “Острозька академія” встановили рекорд з найбільшого письмового вшанування історії української пісні.


Острозька академія — у Книзі рекордів України!


Автор ідеї рекорду Олександр Шустерук виступає перед земляками
Автор ідеї рекорду Олександр Шустерук виступає перед земляками


Піраміду-”рекордсменку” зібрали із ручок учнів та вчителів оженинської школи. Залізний каркас обплели павутиною з найголовнішого навчального приладдя, загальною довжиною 228 метрів. На виготовлення піраміди пішло 1627 кулькових ручок.



Усередині каркасу знаходилось чимало повітряних кульок, але там вони пробули недовго — дітлахи з таким ентузіазмом повитягали кульки з піраміди, наче ніколи раніше їх не бачили. Збоку це видовище виглядало трохи дикувато, проте, напевно, кожен хотів і собі мати часточку цього дива!..

Початок вилучення кульок із піраміди...
Початок вилучення кульок із піраміди...


Рекорди Рівненщини: чим ми здатні здивувати світ

Організаторів проекту та його автора нагородили дипломами. Представник національного проекту "Книга рекордів України", заслужений діяч мистецтв України Віталій Іваницький, котрий засвідчував рекорд, отримав у подарунок шмат смачного оженинського сала. Подарунок для пана Віталія виявився оригінальним, адже зазвичай він дарує сало сам — у Луцьку він щороку організовує Фестиваль любителів сала.

Представник "Книги рекордів України" Віктор Іваницький милується апетитним подарунком
Представник "Книги рекордів України" Віктор Іваницький милується апетитним подарунком


Цікавим дійством на святі села стало й нагородження дипломами та подарунками найстаріших та наймолодших жителів сіл Оженинської сільської ради. Найстарішому, майже раритетному дідусеві, було аж 97 років, проте ми його не побачили, подарунок забрала родичка. А батьки наймолодших місцевих мешканців отримали... памперси.





На правах реклами