Ми у Facebook
14.10.2011, 17:18

Патріарх Філарет привітав рівнян зі святом Покрови

Сьогодні увесь православний світ відзначає свято Покрови Пресвятої Богородиці. Привітати рівнян із цим святом приїхав високий гість — Святійший Патріарх Київський і Всієї Руси України Філарет. Він провів святкове богослужіння у Рівненському Свято-Покровському кафедральному соборі.
Незважаючи на те, що свято Покрови припало на будній день, до Свято-Покровського собору прийшло досить багато вірян. Люди йшли до храму не лише помолитися, а й отримати благословіння та добру настанову від святійшого Патріарха Київського і Всієї Руси України Філарета.



Відслуживши молебень, святіший патріарх привітав прихожан зі святом Покрови та побажав жити в мирі, любові та єдності:

— Я хочу привітати усіх із цим великим святом, — звернувся до вірян предстоятель УПЦ КП, святіший Патріарх Київський і Всієї Руси України Філарет. — В Україні дуже багато храмів, збудованих на честь Святої Покрови Божої Матері. Це свідчить про те, що наші предки в усі часи у тяжких обставинах зверталися до Богородиці. Також у нашій країні є близько 280 чудотворних ікон Божої Матері, а це означає, що через них Матір Божа звершує чудеса. Недарма українське козацтво також обрало своєю покровителькою Божу Матір.




Предстоятель УПЦ КП підкреслив значимість свята Покрови для всіх українців та висловив сподівання, що це свято в Україні відзначатиметься як державне.





На правах реклами