Ми у Facebook
26.10.2011, 19:00

На Рівненщині породілля живцем закопала дитину

фото з сайту 4vlada.com

Уранці в середу, 26 жовтня, жахливе повідомлення надійшло на пульт чергової частини Березнівського райвідділу міліції. Невідома жінка схвильованим голосом повідомила про те, що її сусідка, вочевидь, закопала свою дитину.
Інформація у буквальному смислі слова "розірвала" міліцейський колектив райвідділу. За мить до села Городище, звідки телефонувала незнайомка, а це майже 4-5 кілометрів від Березного, з включеними мигалками мчали міліцейські машини. З обласного центру на місце пригоди "полетіли" керівництво УМВС та працівники НДЕКЦ при УМВС.

Як згодом з’ясується, що саме завдяки оперативності працівників слідчо-оперативної групи дитину вдалося швидко відкопати та врятувати їй життя. На місці події було встановлено, що 30-річна жінка близько п’ятої години ранку, перебуваючи у стані алкогольного спяніння, на сьомому місяці вагітності народила дівчинку. Перед тим, як її з післяродовою кровотечею забрали до пологового відділення, жінка показала місце, де закопала своє немовля.

Огляд місця події розпочали швидко. Відкидаючи руками верхній холодний шар ґрунту, учасники слідчої дії жахнулися. З-під землі було чути стукіт дитини, яка з останніх сил намагалася вхопитися за життя. Маленьке тільце, загорнуте лишень у тоненьку тканину, дістали на поверхню. Голова та тулуб новонародженої були брудними від вологої землі. Спочатку всі присутні у шоковому стані від побаченого розгубилися, аж раптом хтось крикнув: "Рятуйте дитину!"
Працівники міліції кинулися реанімувати дитину. Чекати приїзду "швидкої" не стали і власними силами намагались надати допомогу маленькій людині. Благо, в будинку була тепла вода. Обмивши малу та загорнувши її в одяг, який висів на шнурках, та чисті простирадла, які все ж вдалося знайти в антисанітарному будинку, дівчинку на службовому автомобілі міліції відправили до реанімаційного відділення Березнівської районної лікарні.

– Як стверджує брат породіллі, вона кілька днів перед тим скаржилася на болі у животі. Напередодні, випиваючи у власному будинку з сусідом та братом, Інна знову наголошувала на тому, що їй зле. Однак, заливши недугу оковитою, жінка лягла спати, – коментує заступник начальника УМВС – начальник кримінальної міліції УМВС Геннадій Юрчук. – Проте виспатись їй не довелось. Близько четвертої ранку у неї розпочались пологи. Допомагав народжувати дитину нетверезий брат, який увесь час був поряд. Вдихнувши повітря, новонароджена дитина почала плакати, проте за мить її плач стих. Злякавшись, що дитина померла, вона запропонувала братові закопати її неподалік, адже на обліку у акушера-гінеколога жінка не перебувала, тож і доказів її вагітності не було. Хоча, як стверджує остання, цю дитинку вона дуже хотіла народити, оскільки це була пам’ять про покійного чоловіка, який загадковим чином втопився у річці в травні цього року. Загалом, жінка перенесла дев’ять пологів, з яких двоє діточок не вижили, а шестеро виховуються у чужих сім’ях, оскільки "горе-мати" позбавлена батьківських прав. Лише одну дитину батько, який проживає у Вінниці, забрав до себе на виховання.

Як стверджує ще захмеліла мати, дитину на виховання вона забере собі, якщо, звісно, дозволять. Якщо ж ні, то її заберуть родичі або брат. Цікаво, чи про того брата йде мова, який допомагав закопати в землю маленьку людину? Чи про родичів, які віддали у світ шістьох її дітей?..

Сьогодні її життю уже нічого не загрожує. Дитинку нагодували та відігріли. Як стверджує лікар-неонатолог Вікторія Микитюк, по прибуттю дівчинці діагностували переохолодження, однак зараз за нею встановили нагляд і вона житиме. Окрім того, у лікарні їй уже придумали ім’я – Вікторія, на честь лікаря, яка надавала першу допомогу, на честь перемоги. Перемоги над смертю. Плекаємо велику надію, що дівчинці вистачить сил та енергії для того, щоб вижити в життєвих перипетіях, адже її в прямому значенні цього слова дістали з того світу.





На правах реклами