Ми у Facebook
27.10.2011, 12:46

Зміцнюйте імунітет за допомогою фітобочки [На правах реклами]

Із настанням осені організм людини потребує додаткової підтримки, щоби протистояти застудам та загостренням хронічних хвороб. Познайомимося з методом, що поєднав у собі віковий досвід східних лікувальних традицій та сучасні SPA-процедури, — фітопаротерапія. Про її цілющі властивості розповідає власниця фітосалону "Vasanta", спеціаліст з фітопаротерапії Галина ГИЧКО.
— Пані Галино, що таке фітопаротерапія та який вплив вона має на людину?
— Фiтопаротерапiя — вiдроджена старовинна методика, що використовувалась ще у Стародавній Iндiї та Тибетi. Iз сучасних процедур методика найбiльш близька до напрямку SPA. Вона дiє на капiлярному рiвнi та вiдновлює самозцiлюючi властивостi органiзму. Сеанси у фiтобочцi вiдновлюють дихання шкiри, сприяють виведенню шлакiв та токсинiв з органiзму, насичують тiло вiтамiнами та мiкроелементами; виводять з клiтин "надлишкову" воду, сприяють зменшенню ваги, покращенню пружності шкiри й корекцiї фiгури.

— Чи відрізняються сеанси у фітобочці від традиційної сауни чи бані?
— Звісно, відрізняються. По-перше, фітопаротерапія підходить тим, хто важко переносить звичайну сауну чи баню, тому що під час сеансу навантаження на серцево-судинну систему мінімальне й голова клієнта залишається iзольованою вiд вологого та бiдного на кисень гарячого повiтря. По-друге, весь сеанс проходить під наглядом спеціаліста. По-третє — методика продумана й послідовна. Скажімо, у термококоні клієнт, так би мовити, "допотіває" після розпарювання у фітобочці. На розкриті та очищені пори, які ідеально в себе все вбирають, доцільно нанести щось максимально корисне. Саме для цього й робиться розслаблюючий масаж з фітолосьйоном. І чаювання після завершення сеансу також невипадкове — адже організму потрібно відновити рівень втраченої вологи. Окрім того, під час фітопаротерапії, ми використовуємо фітозбір із 40 трав, розроблений спеціально для цієї процедури. Пара у фітобочці, лосьйон для масажу, чай — все готується на даному фітозборі.

— Як саме проходять оздоровлюючі сеанси у фітобочці?
— Сеанс ФПТ проходить в три етапи:
Перший етап — дiагностика та парення у фiтобочцi. Перед початком сеансу спецiалiст зважує клiєнта та при потребі мiряє йому артерiальний тиск. Клiєнт сiдає в бочку, його накривають накидкою так, щоб голова залишалась iзольованою вiд гарячої пари. Температура у бочці поступово пiдвищується до 40-45 градусiв або вище й регулюється iндивiдуально. Перебування у бочцi триває 20-30 хвилин. За кiлька хвилин до закiнчення сеансу рекомендується занурити голову в бочку й подихати гарячою фiтопарою.
На цьому етапi пори розкриваються, починається очищення та насичення вiтамiнами й мiкроелементами з фiтопари.
Другий етап — вiдпочинок у термококонi. Клiєнт лягає на кушетку, i його загортають в iндивiдуальне простирадло та спецiальний термококон. Поряд горить аромалампа, звучить релаксуюча музика. Вiдпочинок триває 20-30 хвилин i закiнчується прийманням душу.
На цьому етапi вiдбувається інтенсивне потовидiлення, виведення шкiдливих метаболiтів та вiдновлення капiлярної сiтки.
Третій етап — розслаблюючий масаж з фiтолосьйоном. З метою закриття шкiрних пор спецiалiст проводить розслаблюючий масаж нiг, спини та рук з втиранням фiтолосьйону. Фiтолосьйон — це трав’яний пароконцентрат з додаванням благородних масел та ефiрних олiй, його готує спецiалiст з ФПТ окремо для кожного клiєнта. Повторне зважування та вимiрювання артерiального тиску дозволяють наочно побачити результат проведеного сеансу. На завершення — чаювання збором iз сорока трав.

— У чому унікальність фітопаротерапії?
— Фітопаротерапія діє на двох рівнях — фізичному, тобто тілесному, та психоемоційному. Про те, що відбувається на фізичному рівні, я вам щойно розповіла, а на психоемоційному рівні відбувається, так би мовити, "перезавантаження". Відповідна музика, аромат трав та ефірних масел, приглушене світло, горіння свічок — все це налаштовує клієнта на відпочинок, а приємна пара у фітобочці та відчуття себе немовлям при загортанні у термококон — повністю позбавляють думок про буденні справи. Тут відпочивають душа, розум і тіло. Частенько під час відпочинку у термококоні відвідувачі засинають, а іноді "відключаються" навіть під час масажу. З кімнати фітопаротерапії відвідувачі виходять повністю оновленими як тілесно, так і духовно. Клієнти часто кажуть, що у них відчуття, ніби вони "зняли стару шкіру", або ніби "заново народились на світ"… Саме тому нашим гаслом є "Поза буденністю — завжди весна", тобто відродження, оновлення.

— Як часто ви рекомендуєте відвідувати фітобочку і який ефект матимуть систематичні сеанси?
— Проходити фітопаротерапію рекомендується один раз на тиждень. Систематичнi сеанси виводять з органiзму шлаки та токсини, покращують обмiн речовин, нормалiзують тиск, усувають больовi синдроми при захворюваннях суглобiв, сприяють лiкуванню хронiчних простудних захворювань, змiцнюють iмунiтет, долають синдром хронiчної втоми, поліпшують сон, знiмають депресивнi стани, сприяють втратi зайвої ваги, покращують стан шкiри.

— В нашому місті ви єдині пропонуєте таку послугу?
— У Рівному є заклади, де можна попаритись у бочці, але на сьогоднішній день ми єдині пропонуємо саме комплексну методику — фітопаротерапію.

Адреса фітосалону "Vasanta": м. Рівне, вул. Соборна, 189 (біля НК "Лагуна", вхід з двору). Телефон: (0362) 43-85-31.






На правах реклами