Ми у Facebook
08.11.2011, 09:28

13 з половиною га рівненської землі стане оптовим сільгоспринком [+Фото]

Вартість реалізації цього "нічного" бізнес-проекту складе $18 мільйонів. Відкрити оптовий ринок сільськогосподарської продукції у Рівному на Млинівській планують вже наступного року.
Довгі дискусії про створення оптового сільськогосподарського ринку на виїзді Рівного начебто дійшли до логічного завершення. Земельна ділянка визначена, проектна документація - виготовлена, нове підприємство - "Рівненський регіональний ринок сільськогосподарської продукції "Шелен" - створене. Лишилося тільки отримати у Кабміні статус оптового ринку.

Про це порталу OGO.ua розповів директор майбутнього ринку Олександр Левшук. Судячи з його слів, рівненський оптовий ринок - це доволі новий для Рівненщини бізнес-проект. Окрім сучасного загального технічно-технологічного облаштування території ринку, існуватиме ще й прозора система формування цін на внутрішньому ринку продовольства. Для цього, запевняє Олександр Левшук, навіть інтернет-ресурс відповідний вже незабаром збираються відкрити.



- Ми хочемо дати можливість нашим місцевим сільгоспвиробникам конкурувати та презентувати свою продукцію по-європейськи. Працюючи в одному місці, на однакових умовах зі своїми конкурентами будь-який оператор добре відчуватиме "попит-пропозицію". Від цього, в свою чергу, виграватимуть покупці, адже у таких справжніх ринкових умовах він отримає якісніший товар, більший асортимент і ціну, яка аргументовано формуватиметься щодня.

Щодо згаданого інтернет-ресурсу, то головна мета його - можливість бачити та співставляти ціни та ситуацію на всіх оптових ринках України (їх нині є п'ять, а буде 25!).



Крім того, додає директор "Шелену", будь-хто до списку орендаторів ринку не потрапить.

- Справа не в орендній платі чи в кількості місць. Плата буде звичайною, а ємність прорахована маркетинговим дослідженням. Справа в конкурентоспроможності професійного оператора ринку (виробника чи оптовика), - говорить Олександр Левшук.

Рівненський оптовий ринок - прототип аналогічних ринків у світі. У тому, що проект матиме успіх, Левшук не сумнівається. Хоча б тому, що дослідження ринку та проектно-технічне обґрунтування, на замовлення "Шелен" зробили експерти проекту Європейського Союзу "Підтримка сталого регіонального розвитку в Україні". І рівненський ринок, на думку експертів, може стати одним з найперспективніших.



Він обслуговуватиме територію в радіусі 200 км. Вже у проекті "забито" місце для будівництва автостанції біля ринку та логістичного терміналу.

Сам же ринок, як і будь-який оптовий, працюватиме вночі - до початку роботи роздрібної торгівлі міста.

Насамкінець, Олександр Левшук заявив, що іншим ринкам Рівного не треба "боятися" відкриття оптового. Навпаки. За його словами, їм це буде на руку. Адже на місцевих ринках (а їх 21!), магазинах, супермаркетах продукцію збувають вдень вроздріб. А працювати на оптовому ринку будуть виключно прямі виробники сільгосппродукції та оптовики. І лише 2% відвідувачів оптового ринку (за статистикою у світі) – так звані "ощадливі покупці", які не лінуються вночі купувати продукти.





На правах реклами