Ми у Facebook
11.11.2011, 12:47

Нові фіналісти проекту “ТОП-20: найуспішніші студенти Рівненщини” [ОПИТУВАННЯ]

Завершуємо знайомство із фіналістами рейтингу “ТОП-20: найуспішніші студенти Рівненщини”, який проводить “ОГО” за підтримки Рівненського державного гуманітарного університету. За результатами інтернет-голосування (воно триватиме до 16 листопада) ми визначимо “чудову сімку” переможців! Отже, до вашої уваги — четверта “п'ятірка” претендентів!
Нагадаємо, що переможців проекту визначать інтернет-користувачі - за результатами голосування на OGO.ua. Переможців буде відзначено напередодні Дня студента! Їх нагородження відбудеться у середу, 16 листопада.

ПОВНИЙ СПИСОК ФІНАЛІСТІВ ПРОЕКТУ


Тарас КОМАРЕНКО,
студент факультету економіки та підприємництва Національного університету водного господарства та природокористування


- Найбільшим досягненням у житті вважаю те, що навчився реалізовувати власні ідеї і зрозумів: рамок у житті не існує, - розповідає Тарас. - Однією з таких ідей два роки тому була молодіжна організація «Smart People». Як її засновник і керівник, пишаюся тим складом організації, який маємо, та тими результатами, яких досягли разом за два роки.

- Моя ціль – знайти ту улюблену справу, якою я хочу займатись все своє життя, і зробити в ній щось велике, щось, чим пишатимуться мої діти, - уголос розмірковує Тарас Комаренко.



- Прокидаюсь щоранку із неймовірним бажанням працювати, - зізнається Тарас. - Пробую себе у різних ролях, на різних позиціях, у різних сферах. Подорожую, спілкуюся з людьми, постійно навчаюся і вдосконалююсь, будую команду, надихаю та дарую посмішки! :)


ПРОГОЛОСУВАТИ ЗА ТАРАСА КОМАРЕНКА



Юлія МУШТУК,
студентка Інституту довузівського, заочного та дистанційного навчання Національного університету “Острозька академія”


- Вважаю, що за чотири роки стаціонарного навчання в Острозькій академії я змогла себе повністю реалізувати як студент – здобула ґрунтовні знання за фахом «Психологія», познайомилася з людьми, яких зараз з гордістю називаю своїми друзями, активно брала участь у громадському житті університету, - розповідає Юлія. - Так, я була волонтером відділу зв’язків з громадськістю, здобула перемогу в конкурсі «Ділова леді факультету», брала участь у конкурсі краси та інтелекту «Гальшка Острозька», чим надзвичайно пишаюся. Адже цей конкурс – не типовий, якщо порівнювати його з тими, що проводяться в інших вишах. Готуючись до нього, повністю занурюєшся в історію, в якій навічно залишилася княжна Гальшка Острозька, відчуваєш її сильний та незламний дух, оповитий легендами.



- У майбутньому бачу себе професіоналом тій у справі, якою буду займатися, а також люблячою дружиною коханому чоловікові, та найкращою мамою своїм дітям, - продовжує Юлія Муштук. - Серед найближчих цілей, які ставлю перед собою – закінчення навчання та реалізація себе в професійному плані. Для цього нині здобуваю освіту на магістерській програмі за напрямом підготовки «Психологія», а також другу вищу освіту за напрямом підготовки «Фінанси та кредит».

ПРОГОЛОСУВАТИ ЗА ЮЛІЮ МУШТУК


Ліна ТИМОЩУК,
студентка факультету романо-германських мов Національного університету “Острозька академія”:


- Я в житті звикла займати активну позицію щодо всього, що відбувається довкола, - зізнається Ліна. - Відтак, намагаюсь брати участь у великій кількості проектів і таким чином розвиватися у різних сферах. З вересня 2009 року я почала реалізовувати себе на журналістській ниві, публікувалась у регіональній та всеукраїнській пресі (газетах «Замкова гора», «Життя і слово»), а також у виданні української діаспори «Свобода», дописую у всеукраїнську газету «День». У 2010 і 2011 роках я була учасницею "Літньої школи журналістики "Дня" і двічі її успішно закінчила. Очолюючи посаду керівника інформаційного відділу на факультеті романо-германських мов, доводилося мати справу з організацією різних студентських проектів, а також застосовувати піар-технології на практиці.

- Поза навчальною програмою цікавлюсь політологією та правом, намагаюся якомога більше розширювати свої знання у цих галузях, - продовжує Ліна Тимощук. - Щороку беру участь у засіданнях Острозького клубу вільного інтелектуального спілкування. Зацікавленість політикою дозволила мені стати лауреатом Другої премії конкурсу «Україна: 20 років державотворення» та отримати стипендію благодійної організації президентського фонду Леоніда Кучми "Україна". Окрім того, намагаюся достеменніше вивчати історію України, дізнаватись факти не лише з підручників, а здебільшого від першоджерел. Відтак, багато часу присвячую спілкуванню з очевидцями подій та живими творцями історії Української держави. Свого часу отримала приз за участь у Всеукраїнському конкурсі науково-дослідних робіт «Воєнні лихоліття моєї нації: трагедія остарбайтерів», що передбачав публікацію у пресі правдивої історії життя остарбайтера. Мені подобається виконувати волонтерські обов’язки у відділі зв'язків з громадськістю Острозької академії. Адже це відкриває мені можливості розвитку та самовдосконалення. А ще — постійно займаюся спортом, особливо степ-аеробікою та шейпінгом. Щоправда, не на професійному рівні.



Своє майбутнє Ліна Тимощук пов’язує з перекладацькою діяльністю, почасти з журналістикою.

- А наразі моє основне бажання - втілити весь свій потенціал, знання та вміння, щоб реалізуватись як самодостатня особистість, - каже дівчина. - Адже розумію, що кожен студент повинен гідно представляти Україну як державу інтелектуальної, критично мислячої, прогресивної та активної молоді. Цьогоріч працюватиму волонтером у Києві під час “Євро-2012”. Гадаю, що досвід, набутий під час волонтерства, грунтовно допомагатиме мені у подальшій журналістській практиці, особливо у царині міжнародної журналістики, та допоможе правильно аналізувати події, що відбуваються на світовій арені, оскільки я працюватиму у секторі ЗМІ. Окрім того, спілкування з іноземцями, безумовно, удосконалить мої перекладацькі навички. Найближчим часом планую стати учасником Другої сесії "Academy of young journalists", що відбудеться в Прибалтиці, а також взяти участь у Міжнародному журналістському семінарі «Пам’ятати і пригадати в епоху Web 2.0», який відбудеться в січні і березні 2012 року в Освенцімі.

ПРОГОЛОСУВАТИ ЗА ЛІНУ ТИМОЩУК


Наталія МАЛИНОВСЬКА,
студентка історико-соціологічного факультету Рівненського державного гуманітарного університету


- Одним із своїх найбільших досягнень вважаю активну участь у науково-дослідницькій та громадській роботі, - розповідає Наталія. - Адже впродовж навчання активно займаюсь науковою роботою. Брала участь у міжнародних, всеукраїнських та міжвузівських науково-практичних конференціях.

У червні 2011 року Наталія Малиновська отримала диплом бакалавра з відзнакою. На відмінно захистила бакалаврську роботу.

З червня 2010 року працює позаштатним журналістом у газеті «Рівне Ракурс».

Одним з останніх досягнень Наталії Малиновської є створення та відкриття у Рівному «Клубу риторики». Відбулось це зовсім нещодавно - у жовтні нинішнього року.

- Особливо приємно, коли відвідуючи заняття, учасники отримують задоволення, з посмішкою і гарним настроєм повертаються додому, знаходять у «Клубі» друзів, - зізнається Наталія Малиновська. - А найголовніше, що завдяки спільній роботі для них стираються бар’єри у спілкуванні й молоді люди значно комфортніше почувають себе в суспільстві, середовищі свого спілкування.



- Говорити про майбутнє чомусь завжди непросто, - розмірковує уголос Наталія. - Хочеться, щоб це не були просто слова, кинуті на вітер, щоб це не були мрії, які далекі від реальності. Я вірю в те, що коли людина прагне чогось понад усе, ставить перед собою цілі, йде до своєї мети, при цьому докладаючи максимум зусиль, вона обов’язково отримає бажане, просто не завжди вистачає витримки і терпіння, щоб дочекатися очікуваного результату. Я хочу стати фахівцем з політології та міжнародних відносин, хочу викладати ці дисципліни в університеті, розкривати перед студентами світ можливостей, перспектив, розуміння того, що тільки від них самих залежить їхнє майбутнє. Спрямовувати їх у потрібне русло, допомогти знайти себе, розкрити їхній потенціал, щоб вони стали свідомими громадянами нашої держави, патріотами, її надійною опорою, її стержнем і гідним майбутнім. Мрію створити власний інститут досліджень міжрелігійного та міжетнічного порозуміння, щоб його діяльність була відома в Україні та за її межами.

А для досягнення своїх цілей Наталія нині активно займається науково-дослідницькою роботою. Бере участь у наукових конференціх, семінарах, проектах, що відповідають її науковим інтересам. “Це дозволяє вивчати різні школи й підходи щодо розв’язання схожих проблем, - пояснює Наталія Малиновська. - Також беру участь у різноманітних політичних та соціологічних дослідженнях, які проводяться у Рівному”.

ПРОГОЛОСУВАТИ ЗА НАТАЛІЮ МАЛИНОВСЬКУ


Катерина ГАЗІЗЯНОВА,
студентка гуманітарного факультету Національного університету “Острозька академія”


- Найбільше пишаюсь такими своїми досягненнями як участь у конкурсі знавців української мови імені Петра Яцика, видання у 2010 році збірки творів “Перший спалах надії”, відзнаки від журналу “Дніпро”, від лауреата народної Шевченківської премії Ігоря Павлюка на всеукраїнському фестивалі сучасної української поезії “СУП”, на всеукраїнському конкурсі “Витоки”, - розповідає про власні здобутки другокурсниця Катерина, яка здобуває в Острозькій академії фах журналіста.

- Журналістика допомогла мені пізнати світ таким, який він є, а я у свою чергу пишу матеріали, публікуюся у регіональних газетах та на сайтах, відвідую громадські заходи, намагаюсь бути в курсі всього, що відбувається, беру участь у різних студентських заходах, де дістаю відзнаки та прихильність від викладачів та своїх колег, - продовжує свою презентацію Катерина Газізянова.

- Цьогоріч у галереї Національного університету «Острозька академія» відбулась виставка моїх картин, - веде далі Катерина. - Нині я продовжую бути такою ж активною, проводжу заняття для студентів академії, які бажають щось дізнатися у журналістській сфері.

- У майбутньому я хочу бути хорошим журналістом, художником та письменником, - каже Катерина. - Ставлю перед собою лише ті цілі, які є важливими для мене і роблю все, що досягнути їх. Я знаю, щоб бути хорошим журналістом, треба важко і настирливо працювати над собою, адже скільки журналіст живе, стільки й вчиться. Така ж ситуація і з художником та письменником… Я люблю себе за те, що завжди незадоволена собою, мені завжди хочеться більше знати, вміти, чути… Тому для досягнення своєї мети я продовжую працювати над собою, вчитися і досліджувати світ у всіх значеннях цього слова.

ПРОГОЛОСУВАТИ ЗА КАТЕРИНУ ГАЗІЗЯНОВУ





На правах реклами