Ми у Facebook
12.12.2011, 17:11

До акції “Підвішена кава” приєдналося і Рівне

Фото з сайту www.canape.at.ua

Благодійний рух “Візьми, якщо хочеш. Віддай, якщо можеш” шириться містами України. "Підвішену каву" відтепер, крім Харкова й Ужгорода, можна випити й у Рівному.
Нагадаємо, суть проекту “Візьми, якщо хочеш. Віддай, якщо можеш” полягає в тому, що будь-хто може оплатити і залишити чай, каву чи тістечко, щоб поділитися з тими, хто не може цього собі дозволити на даний момент.

Просто так, від чистого серця і під настрій ви можете поділитися, або можете прийняти чийсь подарунок.

Навіть створений спеціальний логотип, на якому зображені дві руки, що створюють в перетині долонь зелений листочок. Цим логотипом позначаються заклади, де працює ця соціальна “гра”.



У Рівному “Підвішену каву” можна випити в кав’ярні на Петлюри. Тут пропонують безкоштовні булочки, шоколад, тістечка.

Як зазначає власник кав’ярні пані Марія, випадкові люди на каву не заходять — тому проект в кав'ярні скоріше має характер взаємовиручки. Найчастіше звучать фрази: "не вистачає грошей", "забув гаманець", або "сьогодні я не в тих штанах". Навіть була ситуація, коли хлопець залишив сюрприз для своєї дівчини: "Хочу пригостити дівчину, яка буде через годину!".

У кав’ярні кажуть, люди без визначеного місця проживання до них не навідуються. Хоча якщо прийдуть, їм не відмовлять, просто попросять почекати на вулиці, поки напій приготують і винесуть бездомному туди.

Приємно, що відвідувачі кав’ярні з розумінням та увагою відгукнулися на соцпроект — для “підвішених” на дошці місця не вистачає: незнайомцям “дарують” еспресо (за 8 грн), капучино (за 12 грн), чай (за 7 грн) тощо.






На правах реклами