Ми у Facebook
20.12.2011, 12:04

На Рівненщині погані дороги, бо проблеми з автодорами

На засіданні постійної комісії з питань бюджету і фінансів Рівненської ОДА Олексій Кособуцький висловив незадоволення якістю і темпами ремонту доріг в області. Начальник управління будівництва і архітектури облдержадміністрації Юрій Сідлецький вважає винними в цьому автодори.
На думку начальника головного управління з питань будівництва та архітектури Рівненської ОДА Юрія Сідлецького, головна причина неякісних доріг в області, неготовність автодорів виконувати роботи на належному рівні.

- З усіх автодорів тільки гощанський і Рівненський справляються більш-менш з роботою. Решта ж - не справляються. Більша частина автодорів взагалі відмовилась від роботи. Тільки завдяки тому, що завантажили роботою приватні фірми - нам вдалося майже виконати план по ремонту доріг, - розповів начальник головного управління будівництва і архітектури Рівненської ОДА Юрій Сідлецький.

За словами чиновника, влада хотіла максимально залучити автодори, щоб полегшити їх фінансове становище. Так би мовити, дати заробити, щоб ці структури мали чим виплачувати заробітну плату своїм працівникам. Однак такий крок, на переконання голови бюджетної комісії облради Олексія Кособуцького, себе не виправдав.

- Ви проплатили їм аванси, а вони зробили так дороги, що краще б і не робили. І тепер ні дороги, ні грошей, - сказав Олексій Кособуцький.

Однак, за словами начальника головного управління з питань будівництва та архітектури, частину авансів вдалося повернути, а неякісно зроблені дороги автодори все одно відремонтують. У подальшому, обіцяє чиновник, до підбору виконавців робіт підходитимуть більш прискіпливо.

- Зараз є багато фірм, які мають техніку і технології для якісного будівництва і ремонту доріг. І надалі ми виходитимемо з того, хто зможе швидше, якісніше і дешевше зробити дорогу, той і буде освоювати бюджетні кошти, - сказав Юрій Сідлецький.





На правах реклами