Ми у Facebook
21.12.2011, 13:29

Санлікарі рекомендують не їхати на Західну Україну та Європу через кір

Станом на 19 грудня в Україні зафіксовано 617 випадків підозри захворювання на кір в 5 областях. У Львівській області одна людина вже померла від кору. Про це повідомляє Державна санітарно-епідеміологічна служба.
У той же час у головному управлінні охорони здоров'я Львівської ОДА не стали підтверджувати інформацію ДержСЕС про летальний випадок, зазначивши, що місцева СЕС ще не має підтвердження смерті через зазначене захворювання.

За листопад-грудень станом на 19 грудня було зафіксовано 617 випадків підозри захворювання на кір в 5 областях. Зокрема, у Львівській області зареєстровано 401 випадок, в Івано-Франківській - 185, у Рівненській - 12, у Волинській і Закарпатській - по 10.

Як повідомляє видання "Тиждень", на думку головного санітарного лікаря Кременчука Віктора Самойленка, сьогоднішня ситуація пов’язана з тим, що кілька років тому призупинили вакцинацію проти кору і краснухи. Тоді таке рішення прийняло МОЗ через смерть дитини від щеплення.

У СЕС одною з причин такого зростання випадків хвороби вважають завезення кору з Європи, де наразі спостерігається значне зростання захворюваності.

За інформацією Європейського регіонального бюро ВООЗ, із січня по жовтень у 42 країнах Європейського регіону зареєстровано понад 31 тис. випадків кору.

Щоб запобігти спалаху захворюваності на кір, санлікар Кременчука Віктор Самойленко рекомендує утриматися від поїздок в Західну Україну, а також у Європу. Особливо у Францію, де випадків захворювання на кір найбільше.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров'я України Олександр Аніщенко порадив українцям вакцинуватися і менше спілкуватися один з одним, щоб не заразитися на кір.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ